Yer Elması Cipsi
1. Bol suda yıkayıp kabuklarını dikkatli bir şekilde soyduğunuz 400 gram kadar yer elmasını incecik dilimleyin.
2. 3 yemek kaşığı un un, birer tutam tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ve toz kırmızı biberi derin bir kapta harmanlayın.
3. Dilimlenmiş yer elmalarını kurulayıp, un karışımına bulayın.
4. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırıp una buladığınız yer elmalarını altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
5. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde dinlendirdiğiniz yer elması cipsini ılık olarak servis edebilirsiniz.
Yer Elması Cipsi
1. Bol suda yıkayıp kabuklarını dikkatli bir şekilde soyduğunuz 400 gram kadar yer elmasını incecik dilimleyin.
2. 3 yemek kaşığı un un, birer tutam tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ve toz kırmızı biberi derin bir kapta harmanlayın.
3. Dilimlenmiş yer elmalarını kurulayıp, un karışımına bulayın.
4. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırıp una buladığınız yer elmalarını altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
5. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde dinlendirdiğiniz yer elması cipsini ılık olarak servis edebilirsiniz.


