Yüksek besin değeri ve yoğun aroması ile öne çıkan sarımsak, pişmiş ya da çiğ olarak tüketilir. Salatadan çorbalara, etli yemeklerden zeytinyağlı yemeklere kadar pek çok yemeğin lezzetini artırmak için tercih edilen sarımsak, özel sosların marinasyonunda da kullanılır. Makarnalara lezzet katan birçok yöresel sos ve meze çeşidinin de olmazsa olmaz eşlikçisi olan ürün, geleneksel kelle-paça ve işkembe çorbalarının da vazgeçilmezidir.
Her mutfakta bulunan besinlerinden biri olan sarımsak, farklı aroması ile damaklarda özel bir tat bırakır. Sarımsağı pişirmeden, rendeleyerek ya da dilimleyerek tüketebileceğiniz gibi sıcak yemeklerinize pişirme aşamasında ilave ederek de lezzetini artırabilirsiniz.
Yüksek besin değeri ve yoğun aroması ile öne çıkan sarımsak, pişmiş ya da çiğ olarak tüketilir. Salatadan çorbalara, etli yemeklerden zeytinyağlı yemeklere kadar pek çok yemeğin lezzetini artırmak için tercih edilen sarımsak, özel sosların marinasyonunda da kullanılır. Makarnalara lezzet katan birçok yöresel sos ve meze çeşidinin de olmazsa olmaz eşlikçisi olan ürün, geleneksel kelle-paça ve işkembe çorbalarının da vazgeçilmezidir.
Her mutfakta bulunan besinlerinden biri olan sarımsak, farklı aroması ile damaklarda özel bir tat bırakır. Sarımsağı pişirmeden, rendeleyerek ya da dilimleyerek tüketebileceğiniz gibi sıcak yemeklerinize pişirme aşamasında ilave ederek de lezzetini artırabilirsiniz.