DSACategoryId/20000000000005/20000000000118/20000000001069
Kırlangıç Ayçiçek Yağı 1 L

Kırlangıç Ayçiçek Yağı 1 L

Marka: Kırlangıç
12,50 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Kırlangıç Ayçiçek Yağı 1 L

Kırlangıç Ayçiçek Yağı 1 lt. kalite normlarında ayçiçeğinden üretilmiştir. Ayçiçeği dünyada ve ülkemizde en önemli уağ bitkilеri arasındadır. Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği'ne  uygundur. Kaliteli ve lezzetli olan Kırlangıç ayçiçek yağını yemeklerde, sаlаtа ve kızartmalarda afiyetle tüketebilirsiniz. Ayçiçeği günеbakan, gündöndü ve gün çiçeği olarak da bilinmektedir. 


Kızartmalı tarifleriniz için püf noktaları: Kızartmadan önce yıkadığınız tüm malzemeleri mutlaka kağıt havluda kurutun, böylece tavada sıçramasını engellersiniz. Patlıcan kararmaması ve fazla yağ çekmemesi için kızartmadan önce 5-10 dk. Tuzlu suda bekletin. Kızartma yapacağınız tavayı çok fazla malzemeyle ( patates, patlıcan, biber, vs.) doldurmamaya özen gösterin.


Sıvıyağları; ışık görmeyen, oda sıcaklığında olan bir yerde nemden uzakta ve ağzı kapalı şekilde muhafaza etmeye özen gösterin.



Detay

Mayonez

Malzemeler:

3 yumurta sarısı 

700 ml ayçiçek yağı 

60 ml limon suyu 

3 gr hardal 

30 ml su 

Tuz


Yapılışı:

Tuzu suyun içinde eritin. Limon suyunun yarısı, hardal ve yumurtaları çırpma teliyle mayonez tenceresinin içinde biraz çırpın ve çırparken içine azar azar yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yumurta yağ karışımı biraz koyulaşınca koyduğunuz yağ miktarını biraz arttırın, çok koyulaştığında kalan limon suyunu ekleyin ve yağ bitene kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak istediğiniz miktarda tuzlu suyu mayoneze karıştırın. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi