Keskinoğlu; el değmeden, soğuk zincir şartlarında ve sterilizasyonla günlük 400 bin adet piliç eti işleme kapasitesine sahiptir.
Fırında Baharatlı Patates ile Piliç Kelebek Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg piliç kelebek
- 3-4 adet patates
Tavuklar için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, kekik, pulbiber, karabiber
Patatesler için:
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Yapılışı:
1. Derin bir kapta yoğurt, salça, baharatlar ve tavuğu iyice karıştırın.
2. Üzerini kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
3. Daha sonra patatesleri elma dilim doğrayın. Bir kaba alıp üzerilerine sıvı yağı ve baharatları ilave edip karıştırın.
4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip tavukları ve patatesleri yerleştirin.
5. 170 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar pişirin.
Keskinoğlu; el değmeden, soğuk zincir şartlarında ve sterilizasyonla günlük 400 bin adet piliç eti işleme kapasitesine sahiptir.
Fırında Baharatlı Patates ile Piliç Kelebek Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg piliç kelebek
- 3-4 adet patates
Tavuklar için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, kekik, pulbiber, karabiber
Patatesler için:
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Yapılışı:
1. Derin bir kapta yoğurt, salça, baharatlar ve tavuğu iyice karıştırın.
2. Üzerini kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
3. Daha sonra patatesleri elma dilim doğrayın. Bir kaba alıp üzerilerine sıvı yağı ve baharatları ilave edip karıştırın.
4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip tavukları ve patatesleri yerleştirin.
5. 170 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar pişirin.