20000000000002/20000000000101/20000000001006
Kayısı Kg

Kayısı Kg

Reyondan

Havuçlu Kayısılı Pilav

2 su bardağı pilavlık pirinç 

150 gr kuru kayısı 

1 çorba kaşığı kuş üzümü 

1 adet orta boy havuç 

Yarım demet dereotu 

50 gr tereyağ 

3 su bardağı sıcak su 

Tuz, karabiber  


Yapılışı;

Pirinci ılık su ile ıslatın ve 20 dakika kadar bekletin. Havucu rendeleyin, kuru kayısıları küçük küçük doğrayın. Pirincin suyunu süzüp akan suyun altında yıkayın ve süzün. 2. tereyağını tencerede eritip havuç ve kayısıları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Pirinci ve kuş üzümünü ilave edip kavurmaya devam edin. 3 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin. 3. dereotunu kıyıp pilavın üzerine serpin. Suyunu çekince ocaktan alıp üzerine bir kağıt havlu örtün ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Servis yapmadan önce tahta kaşıkla harmanlayın. 


Havuçlu Kayısılı Pilav

2 su bardağı pilavlık pirinç 

150 gr kuru kayısı 

1 çorba kaşığı kuş üzümü 

1 adet orta boy havuç 

Yarım demet dereotu 

50 gr tereyağ 

3 su bardağı sıcak su 

Tuz, karabiber  


Yapılışı;

Pirinci ılık su ile ıslatın ve 20 dakika kadar bekletin. Havucu rendeleyin, kuru kayısıları küçük küçük doğrayın. Pirincin suyunu süzüp akan suyun altında yıkayın ve süzün. 2. tereyağını tencerede eritip havuç ve kayısıları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Pirinci ve kuş üzümünü ilave edip kavurmaya devam edin. 3 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin. 3. dereotunu kıyıp pilavın üzerine serpin. Suyunu çekince ocaktan alıp üzerine bir kağıt havlu örtün ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Servis yapmadan önce tahta kaşıkla harmanlayın.