Havuçlu Kayısılı Pilav
2 su bardağı pilavlık pirinç
150 gr kuru kayısı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet orta boy havuç
Yarım demet dereotu
50 gr tereyağ
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yapılışı;
Pirinci ılık su ile ıslatın ve 20 dakika kadar bekletin. Havucu rendeleyin, kuru kayısıları küçük küçük doğrayın. Pirincin suyunu süzüp akan suyun altında yıkayın ve süzün. 2. tereyağını tencerede eritip havuç ve kayısıları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Pirinci ve kuş üzümünü ilave edip kavurmaya devam edin. 3 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin. 3. dereotunu kıyıp pilavın üzerine serpin. Suyunu çekince ocaktan alıp üzerine bir kağıt havlu örtün ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Servis yapmadan önce tahta kaşıkla harmanlayın.
Havuçlu Kayısılı Pilav
2 su bardağı pilavlık pirinç
150 gr kuru kayısı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet orta boy havuç
Yarım demet dereotu
50 gr tereyağ
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yapılışı;
Pirinci ılık su ile ıslatın ve 20 dakika kadar bekletin. Havucu rendeleyin, kuru kayısıları küçük küçük doğrayın. Pirincin suyunu süzüp akan suyun altında yıkayın ve süzün. 2. tereyağını tencerede eritip havuç ve kayısıları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Pirinci ve kuş üzümünü ilave edip kavurmaya devam edin. 3 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin. 3. dereotunu kıyıp pilavın üzerine serpin. Suyunu çekince ocaktan alıp üzerine bir kağıt havlu örtün ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Servis yapmadan önce tahta kaşıkla harmanlayın.


