40000000070231/40000000070232

Zeytin Yaş Kg

Reyondan

Akdeniz ve Ege bölgelerinden sofralarınıza gelen, yanında ne yenirse yensin her yiyeceğe farklı bir tat katıp ziyafete çeviren zeytin, sıklıkla tüketilen besinler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Başta kahvaltı olmak üzere her öğünde yiyebileceğiniz ürünü; hazırlayacağınız pizzalarda, hamur işlerinde, salatalarda, mezelerde ve şık sunumlarda rahatlıkla tercih edebilirsiniz. 

Yaş zeytinleri yemeden önce acısını almak adına öncelikle bir süre suda bekletmek ve sonrasında iyi yıkamak gerekiyor. Suda bekletme işleminden sonra 4 günlük bir salamura aşaması sonucunda ise zeytin sofranızdaki yerini almaya hazır hale geliyor. 

Yeşil Zeytin Malzemeler:

Yaş Zeytin

Su

Kaya Tuzu

Limon Tuzu

Zeytinyağı

Bir bıçak yardımı ile yaş zeytinleri 3-4 kez çizin ya da sert bir cisimle zeytinleri kırın.

Zeytinleri kapalı bir kaba atın ve suda bekletin.

Zeytinlerin tadını 3 hafta sonra kontrol ederek acılığına göre su değiştirme sürecine devam edin. Acısı çıkmış ise salamura işlemine başlayabilirsiniz.

Acısı gitmiş zeytinleri 1 hafta boyunca, 1 kg zeytin için 2 yemek kaşığı kaya tuzu ve bol limon tuzu eklenmiş su içerisinde bekletin.

Suyunu süzdüğünüz zeytinleri, az tuzlu, üzerine 1-2 yemek kaşığı yağ eklenmiş suda bekletin. İsteğe bağlı olarak suyun içine 1-2 dilim limon da ekleyebilirsiniz.

Akdeniz ve Ege bölgelerinden sofralarınıza gelen, yanında ne yenirse yensin her yiyeceğe farklı bir tat katıp ziyafete çeviren zeytin, sıklıkla tüketilen besinler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Başta kahvaltı olmak üzere her öğünde yiyebileceğiniz ürünü; hazırlayacağınız pizzalarda, hamur işlerinde, salatalarda, mezelerde ve şık sunumlarda rahatlıkla tercih edebilirsiniz. 

Yaş zeytinleri yemeden önce acısını almak adına öncelikle bir süre suda bekletmek ve sonrasında iyi yıkamak gerekiyor. Suda bekletme işleminden sonra 4 günlük bir salamura aşaması sonucunda ise zeytin sofranızdaki yerini almaya hazır hale geliyor. 

Yeşil Zeytin Malzemeler:

Yaş Zeytin

Su

Kaya Tuzu

Limon Tuzu

Zeytinyağı

Bir bıçak yardımı ile yaş zeytinleri 3-4 kez çizin ya da sert bir cisimle zeytinleri kırın.

Zeytinleri kapalı bir kaba atın ve suda bekletin.

Zeytinlerin tadını 3 hafta sonra kontrol ederek acılığına göre su değiştirme sürecine devam edin. Acısı çıkmış ise salamura işlemine başlayabilirsiniz.

Acısı gitmiş zeytinleri 1 hafta boyunca, 1 kg zeytin için 2 yemek kaşığı kaya tuzu ve bol limon tuzu eklenmiş su içerisinde bekletin.

Suyunu süzdüğünüz zeytinleri, az tuzlu, üzerine 1-2 yemek kaşığı yağ eklenmiş suda bekletin. İsteğe bağlı olarak suyun içine 1-2 dilim limon da ekleyebilirsiniz.

etbis logo