Patlıcan, lezzeti ve farklı aromasıyla Türk mutfağında sıklıkla tercih ediliyor. Yemek çeşitliliği açısından en çok tercih edilen sebzelerin başında gelen kemer patlıcan ile kızartmadan salataya, karnıyarıktan musakkaya kadar farklı birçok tarif hazırlanabiliyor. Yöresel birçok yemeğin ana malzemesi olarak kullanılan ürün, közlenmiş olarak da yaygın olarak tercih ediliyor. Bazı bölgelerde patlıcan reçeli olarak da hazırlanan ürün, zengin yemek çeşitliliği ile sebze yemekleri sevenlerin ilk tercihleri arasında yerini alıyor.
Patlıcan, lezzeti ve farklı aromasıyla Türk mutfağında sıklıkla tercih ediliyor. Yemek çeşitliliği açısından en çok tercih edilen sebzelerin başında gelen kemer patlıcan ile kızartmadan salataya, karnıyarıktan musakkaya kadar farklı birçok tarif hazırlanabiliyor. Yöresel birçok yemeğin ana malzemesi olarak kullanılan ürün, közlenmiş olarak da yaygın olarak tercih ediliyor. Bazı bölgelerde patlıcan reçeli olarak da hazırlanan ürün, zengin yemek çeşitliliği ile sebze yemekleri sevenlerin ilk tercihleri arasında yerini alıyor.