20000000000004/20000000000115/20000000001056/20000000010088

Ege Çam Balı 460 G

Ege

Çam balı, arıların yalnız Akdeniz iklimine özgü çam ağacı türlerinin gövdesinde yaşayan, Basra böceği adlı bir aracı böceğin salgısını kullanarak ürettiği bir bal çeşididir. Sadece kızılçam, karaçam ve Halep çamında yaşayan Basra böceği, çamın özsuyunu emerek beslenir, artan özsuyunu da tatlı bir madde halinde ağaç gövdesi üzerine bırakır. Temmuz ve Ekim ayları arasında salgılanan bu sıvı arılar tarafından çok sevilir ve çam balına dönüştürülür. 


Çam balının en belirgin özelliği; kıvamı bozulmadan, kristalleşmeden ve donmadan uzun süre saklanabilmesidir. Rengi çiçek ballarına göre daha koyudur. 


Ege Çam Balı, Türkiye’nin en seçkin kovanlarından özenle toplanarak sofralarınıza ulaştırılan kaliteli, doğal ve gerçek bir baldır.


Çam balı, arıların yalnız Akdeniz iklimine özgü çam ağacı türlerinin gövdesinde yaşayan, Basra böceği adlı bir aracı böceğin salgısını kullanarak ürettiği bir bal çeşididir. Sadece kızılçam, karaçam ve Halep çamında yaşayan Basra böceği, çamın özsuyunu emerek beslenir, artan özsuyunu da tatlı bir madde halinde ağaç gövdesi üzerine bırakır. Temmuz ve Ekim ayları arasında salgılanan bu sıvı arılar tarafından çok sevilir ve çam balına dönüştürülür. 


Çam balının en belirgin özelliği; kıvamı bozulmadan, kristalleşmeden ve donmadan uzun süre saklanabilmesidir. Rengi çiçek ballarına göre daha koyudur. 


Ege Çam Balı, Türkiye’nin en seçkin kovanlarından özenle toplanarak sofralarınıza ulaştırılan kaliteli, doğal ve gerçek bir baldır.