Bizim Mutfak Kelle Paça Çorbası 65 G

Bizim Mutfak Kelle Paça Çorbası 65 G

Marka: Bizim
4,55 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Bizim Mutfak Kelle Paça Çorbası 65 G

Bizim Mutfak Kelle Paça Çorbası 65 Gr. özenle seçilmiş ve ayıklanmış en kaliteli etlerden hazırlanan çok özel ve geleneksel bir lezzettir. Hiçbir koruyucu madde kullanılmadan hazırlanan bu lezzetli çorba, tüm diğer Bizim Mutfak çorbaları gibi özenle seçilmiş taze sebze ve baharatların, doğal ve geleneksel yöntem ile kurutulması ile hazırlanmıştır. Trans yağ, yapay aroma ve renklendirici içermez. Bir paket Bizim Mutfak Kelle Paça Çorbası 4 kişiliktir. Bir litre su ile kaynatılarak hazırlanır. Kuru ve kokusuz yerde muhafaza edilmesi tavsiye edilir.



Detay

Terbiyeli Kelle Paça

Malzemeler;

200 gr kuzu kuşbaşı

1 kaşık un

2 kaşık sıvı yağ


Sosu için:

4 yemek kaşığı yoğurt

bir miktar sirke

2 diş dövülmüş sarımsak


Yapılışı;

Küçük küçük doğradığımız kuzu kuşbaşılarını düdüklü tencerede önce yüksek ateşte kavurup sonra üstüne bir miktar su ekleyip 15 dk pişirin ve dinlenmeye bırakın. Başka bir tencerede az miktar sıvı yağ ile bir yemek kaşığı unu kavurun ve üstüne 5 bardak su ekleyin. Bir paket kelle paça çorbasını suya ekleyip kaynayana kadar karşıştırın. Çorbanın kaynamasına yakın, kuzu etlerini çorbaya ekleyin ve ocağın altını kısın. Başka bir kabın içine 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısı, bir yarım limon, bir miktar sirke koyup iyice karıştırın. Hazırlanan bu terbiyeye 2 diş ezilmiş sarımsak ekleyin. Önce çorbanın sıcak suyundan terbiyeye birkaç kaşık ekleyin, daha sonra bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Bir süre çorbayı karıştırıp tuzunu ekleyin. Başka bir kapta tereyağını eritip 1 çay kaşığı nane, kırmızı biber, pul biber ve karabiberi ekleyin ve bu sosu en son çorbanın üstüne gezdirin. Çok karıştırmadan tencerenin kapağını kapatın ve sıcak servis yapın.


Çorbalarınızı kıtır ekmeklerle lezzetlendirebilirsiniz. Bunun için evdeki bayat ekmekleri küp küp kestikten sonra fırında hafifçe kızartın. Hazırladığınız ekmekleri ağzı kapalı bir kap ya da poşet içerisinde, buzdolabında muhafaza edebilir, dilediğinizde dolaptan çıkartarak pratik bir şekilde kullanabilirsiniz. Böylece hem bayat ekmeklerinizi değerlendirmiş, hem de çorbanızı tatlandırmış olursunuz.


Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

( ) Sepetinize Eklendi