20000000000126/20000000001109

Bazlama

Reyondan

Bazlama, Türk mutfağına ait bir ekmek türüdür. Ekmek olarak sadesi çok uzun yıllardır Türkler tarafından yapılıp yenmektedir. Farklı malzemeler kullanarak birçok farklı türü yapılabilir; kıymalı ve peynirli gibi. Özellikle çukurova yöresinde çok meşhurdur. Sade türüne Samsun yöresinde pıtpıt da denilmektedir.


Kahvaltıda, çay saatlerinde, ikindi öğününde misafirlerinize sunabileceğiniz son derece doyurucu ve lezzetli bir hamur işidir.


Bazlamayı daha da lezzetli hale getirmek istiyorsanız tuzlu sevenler arasına peynir, tatlı sevenler ise arasına reçel koyarak da tüketebilirler. 


Her yörede farklı olarak yapılabilen ve değişik isimler konulan bazlama, son derece lezzetli ve tercih edilen bir ekmek çeşididir.


Bazlama, Türk mutfağına ait bir ekmek türüdür. Ekmek olarak sadesi çok uzun yıllardır Türkler tarafından yapılıp yenmektedir. Farklı malzemeler kullanarak birçok farklı türü yapılabilir; kıymalı ve peynirli gibi. Özellikle çukurova yöresinde çok meşhurdur. Sade türüne Samsun yöresinde pıtpıt da denilmektedir.


Kahvaltıda, çay saatlerinde, ikindi öğününde misafirlerinize sunabileceğiniz son derece doyurucu ve lezzetli bir hamur işidir.


Bazlamayı daha da lezzetli hale getirmek istiyorsanız tuzlu sevenler arasına peynir, tatlı sevenler ise arasına reçel koyarak da tüketebilirler. 


Her yörede farklı olarak yapılabilen ve değişik isimler konulan bazlama, son derece lezzetli ve tercih edilen bir ekmek çeşididir.