20000000000002/20000000000102/20000000001012
Bakla Sakız Kg

Bakla Sakız Kg

Reyondan

Zeytinyağlı İç Bakla

Malzemeler, 

1 kilo iç bakla (kabuklu)

3 adet kuru soğan

Zeytinyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Bir kaç damla limon suyu

İnce kıyılmış dereotu 


Yapılışı;

İç baklalar kabuklarından ayıklanıp yıkanarak limonlu suda bir müddet haşlanıp süzülür. Soğanlar yemeklik doğranıp tencereye alınır üzerine zeytinyağ gezdirilir. Baklalar üstüne serpiştirilir, tuz ve toz şeker gezdirilir. Üstüne 1 su bardağı sıcak su gezdirilip tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Gerekirse azar azar sıcak su eklenmeye devam edebilirsiniz. İndirmeye yakın dereotunu da üstüne serpin. Soğuk veya ılık servis yapın. 

Zeytinyağlı İç Bakla

Malzemeler, 

1 kilo iç bakla (kabuklu)

3 adet kuru soğan

Zeytinyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Bir kaç damla limon suyu

İnce kıyılmış dereotu 


Yapılışı;

İç baklalar kabuklarından ayıklanıp yıkanarak limonlu suda bir müddet haşlanıp süzülür. Soğanlar yemeklik doğranıp tencereye alınır üzerine zeytinyağ gezdirilir. Baklalar üstüne serpiştirilir, tuz ve toz şeker gezdirilir. Üstüne 1 su bardağı sıcak su gezdirilip tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Gerekirse azar azar sıcak su eklenmeye devam edebilirsiniz. İndirmeye yakın dereotunu da üstüne serpin. Soğuk veya ılık servis yapın.