Bakla Sakız Kg

Bakla Sakız Kg

Marka: Reyondan Sebze
6,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Bakla Sakız Kg

Taze ve lezzetli yapısıyla mutfakların aranan yemekleri arasındaki yerini alan Bakla Sakız ile mükellef sofralar hazırlanabiliyor. Çeşitli sebze yemeklerine eklenerek kullanılabilen bakla, sade bir şekilde pişirilerek ana yemek olarak da tüketilebiliyor. 

Et yemekleriyle birlikte garnitür şeklinde de servis edilebilen ürün, zeytinyağlı olarak da pişirilebiliyor. Baklanın taneleri ayıklandığında dondurucuda saklanıp uzun süreli olarak kullanılabiliyor. 

Baklanın tazeliğini koruyabilmesi için buzdolabında ya da güneş ışığından uzak, serin bir ortamda muhafaza edilmesi gerekiyor.

 

Detay

Zeytinyağlı İç Bakla

Malzemeler, 

1 kilo iç bakla (kabuklu)

3 adet kuru soğan

Zeytinyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Bir kaç damla limon suyu

İnce kıyılmış dereotu 


Yapılışı;

İç baklalar kabuklarından ayıklanıp yıkanarak limonlu suda bir müddet haşlanıp süzülür. Soğanlar yemeklik doğranıp tencereye alınır üzerine zeytinyağ gezdirilir. Baklalar üstüne serpiştirilir, tuz ve toz şeker gezdirilir. Üstüne 1 su bardağı sıcak su gezdirilip tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Gerekirse azar azar sıcak su eklenmeye devam edebilirsiniz. İndirmeye yakın dereotunu da üstüne serpin. Soğuk veya ılık servis yapın. 

( ) Sepetinize Eklendi