DSACategoryId/20000000000005/20000000000119/20000000001077/20000000010171
Bağdat Karabiber 45 G

Bağdat Karabiber 45 G

Marka: Bağdat
6,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Bağdat Karabiber 45 G

Bağdat Karabiber yemeklere lezzet katar. Uzun yıllardır tüketilen karabiberin kullanım alanı oldukça fazladır. Karabiber, mutfakta ve gıda sanayisinde özellikle et ve fırın ürünlerinde, çeşni ürünleri ile sebze, tavuk ve balık çorbalarında, ayrıca sebze, alkolsüz içecek, soslarda, zeytinyağlı ve etli dolmalarda, turşu, salata, yumurta ve şekerlemelerde kullanılır. 


Üretim aşamaları:

Hasat öncesinde; bitkinin aroması en doygun seviyeye gelene dek yetişmesi beklenir. Bağdat Baharat, ürün standartlarına en uygun ham maddeyi özenle seçer. Fabrikada ham madde işlenirken; aromasını, doğallığını ve tazeliğini koruyacak özel üretim işleme sistemleri kullanılır. Ürünlerin ambalajlanması ileri teknoloji ile el değmeden gerçekleştirilir. Baharat saklama koşulları için en doğru ambalaj belirlenir. Bu sayede ürünler aromasını yitirmeden tazeliğini uzun süre korur. Sofralarınıza taze olarak ulaşır.


Baharat ürünlerini ambalajından açtıktan sonra serin ve kuru yerde muhafaza etmeye özen gösterin. Kapalı olarak ise güneş ışığı ve nemden uzak olarak koruyun.

Detay

Hünkâr Beğendi

Malzemeler:

Kebabı için; 

1 kg. but kısmından kuşbaşı doğranmış kuzu eti 

2 orta boy kuru soğan 

3 çorba kaşığı tereyağı 

2 diş sarımsak 

2 orta boy domates 

1 dolmalık biber 

1 tatlı kaşığı domates salçası 

3 su bardağı sıcak su 

1.5 tatlı kaşığı tuz 

½ çay kaşığı karabiber 


Beğendi için;

1.5 kg bostan veya kemer patlıcanı 

125 gr tereyağı 

3 çorba kaşığı tepeleme un 

2.5 su bardağı ılık süt

1 çay kaşığı tuz 

4 çorba kaşığı tepeleme rendelenmiş kaşar peyniri 

Yarım çay kaşığı hindistan cevizi 


Yapılışı:

Kebap: Soğanı ufak yemeklik doğrayıp tereyağında öldürün. Etleri ilave edin, arada bir karıştırarak orta ateşte suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Ufak doğranmış sarımsakları da ilave edin ve birkaç kere çevirin. Biberin sapını ve çekirdeklerini çıkartıp büyük parçalar halinde doğrayın ve lezzet vermesi için yemeğe ekleyin. Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartıp ufak parçalar halinde doğrayın. Et kendi suyunu çekince domatesleri ekleyin, yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Sıcak suyu, tane karabiberi ve tuzu katın. Eğer domatesler sulu değilse ve renk vermezse 1 tatlı kaşığı salçayı da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Yemek kaynayınca ateşi kısın. Ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat pişirin. Dolmalık biber parçalarını ve tane biberleri servis yapmadan önce yemeğin içinden çıkarabilirsiniz.


Beğendi: Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Üstüne un serperek karıştırın. Ağır ateşte unun rengi çok hafif dönünceye kadar kavurun ve ateşten alın. Patlıcanları kürdanla birkaç yerinden delin. Kuvvetli ateşte içleri yumuşayıncaya dek çevirerek közleyin. Patlıcanlar sıcakken saplarından tutarak bir bıçakla kabuklarını soyun. Sap kısımlarını kesin. Her soyulan patlıcanı hazırladığınız unlu yağın içine atın ve çatalla ezerek birbirine iyice karışmasını sağlayın. Tencereyi ağır ateşe koyun. Patlıcanlar pütürsüz bir püre haline gelene kadar tahta kaşıkla veya çırpma teliyle karıştırmaya devam edin. Bu sırada ılık sütü ağır ağır ilave edin. Tuzunu da ekleyin. Karışım fokurdayınca ocaktan indirin. Üzerine biraz rendelenmiş hindistan cevizi ve kaşar peynirini de ekleyip güzelce karıştırın. Sıcak beğendiyi tabağa koyun. Ortasını çukurlaştırın. Sıcak eti biraz suyuyla beraber bu çukura yerleştirin. Hünkar beğendi hazır. Afiyet olsun.


( ) Sepetinize Eklendi