DSACategoryId/20000000000005/20000000000119/20000000001077/20000000010171
Bağdat Karabiber 185 G Ekonomik Boy

Bağdat Karabiber 185 G Ekonomik Boy

Marka: Bağdat
19,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Bağdat Karabiber 185 G Ekonomik Boy

Uzun yıllardır tüketilen karabiberin kullanım alanı oldukça fazladır. Mutfakta ve gıda sanayisinde özellikle et ve fırın ürünlerinde, çeşni ürünleri ile sebze, tavuk ve balık çorbalarında, ayrıca sebze, alkolsüz içecek, soslarda, zeytinyağlı ve etli dolmalarda, turşu, salata, yumurta ve şekerlemelerde kullanılır. Bağdat Karabiber 225 gr. yemeklere lezzet katar. 

Üretim aşamaları:

Hasat öncesinde; bitkinin aroması en doygun seviyeye gelene dek yetişmesi beklenir. Bağdat Baharat, ürün standartlarına en uygun ham maddeyi özenle seçer. Fabrikada ham madde işlenirken; aromasını, doğallığını ve tazeliğini koruyacak özel üretim işleme sistemleri kullanılır. Ürünlerin ambalajlanması ileri teknoloji ile el değmeden  gerçekleştirilir. Baharat saklama koşulları için en doğru ambalaj belirlenir. Bu sayede ürünler aromasını yitirmeden tazeliğini uzun süre korur. Sofralarınıza taze olarak ulaşır.


Baharat ürünlerini ambalajından açtıktan sonra serin ve kuru yerde muhafaza etmeye özen gösterin. Kapalı olarak ise güneş ışığı ve nemden uzak olarak koruyun.

Bağdat Karabiber'i, Migros Sanal Market Baharat kategorisinde bulabilir, tek tıkla online sipariş verebilir, ödemeyi online ya da kapıda kredi kartı ile gerçekleştirerek aynı gün teslim alabilirsiniz.








Detay

Özbek Pilavı 

Malzemeler:

2.5 su bardağı pirinç

1 çorba kaşığı tuz

500gr but tarafından kuşbaşı koyun eti

7.5 su bardağı su

3 orta boy havuç

2 orta boy kuru soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz karabiber

1 çay kaşığı toz tarçın

1 çay kaşığı yenibahar


Yapılışı:

Ayıklanmış pirinci bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar sıcak su ve 1 çorba kaşığı tuz ilave edip yarım saat bekletin. Sonra suyu berraklaşıncaya kadar yıkayıp süzün. Kuşbaşı eti 7.5 su bardağı suda haşlayın. Kaynamaya başladığı zaman köpüğünü ara sıra delikli kepçeyle alın. Ateşi kısın. Etler pişince tel süzgeçten geçirin. Süzülmüş et suyu da bir kapta dursun.


Soğanları ince ince çentin, havuçları rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Tereyağında soğanları öldürüp pişmiş eti de ilave edin. Biraz çevirdikten sonra havuçları katıp etle beraber yağda tahta kaşıkla çok az çevirin. 3 su bardağı ılık et suyunu hazırladığınız bu karışıma karıştırın. Tuzunu biberini koyun. Kaynayınca pirinci ilave edin, bir kere karıştırıp ateşi kısın. Suyunu çekip üst göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşten alın, tencerenin ağzını peçeteyle örtüp kapağını kapatın. 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Bir süre sonra yenibahar ve tarçını da serpip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi