20000000000005/20000000001106/20000000001108

Anadolu Lezzetleri Samandağ Acı Biber Turşusu 500 G

Anadolu Lezzetleri

Acı biber turşusu, sanayileşmemiş geleneksel yöntemlerle, Hatay Samandağ’da Mayıs ve Ağustos ayları arasında üretiliyor. Meşhur Samandağ biberi ile yapılan bu turşu, çok acı, taze ve etli olması ile farklılaşıyor. Turşu, üzüm sirkesi ile yapılıyor. Daha önceden yapılan üzüm sirkesine Samandağ biberi, sarımsak, tuz, limon tuzu ve şeker konuyor ve turşu kuruluyor. Yaklaşık üç hafta bekleniyor ve turşu istenen tada ulaşıyor. Samandağ biberinin yetiştiği Samandağ ve çevresinin iklimi, bu biberin tadını özel kılıyor. Hatay’ın çok aranan ve beğenilen lezzetlerinden biri olan Samandağ Acı Biber Turşusu’nu mezelere ve yemeklere acı tat katmak için de kullanabilirsiniz.

Acı biber turşusu, sanayileşmemiş geleneksel yöntemlerle, Hatay Samandağ’da Mayıs ve Ağustos ayları arasında üretiliyor. Meşhur Samandağ biberi ile yapılan bu turşu, çok acı, taze ve etli olması ile farklılaşıyor. Turşu, üzüm sirkesi ile yapılıyor. Daha önceden yapılan üzüm sirkesine Samandağ biberi, sarımsak, tuz, limon tuzu ve şeker konuyor ve turşu kuruluyor. Yaklaşık üç hafta bekleniyor ve turşu istenen tada ulaşıyor. Samandağ biberinin yetiştiği Samandağ ve çevresinin iklimi, bu biberin tadını özel kılıyor. Hatay’ın çok aranan ve beğenilen lezzetlerinden biri olan Samandağ Acı Biber Turşusu’nu mezelere ve yemeklere acı tat katmak için de kullanabilirsiniz.