DSACategoryId/20000000000005/20000000000125/20000000001108/20000000010337
Anadolu Lezzetleri Samandağ Acı Biber Turşusu 500 G

Anadolu Lezzetleri Samandağ Acı Biber Turşusu 500 G

Marka: Anadolu Lezzetleri
10,25 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Önerileriniz

Anadolu Lezzetleri Samandağ Acı Biber Turşusu 500 G

Acı biber turşusu, sanayileşmemiş geleneksel yöntemlerle, Hatay Samandağ’da Mayıs ve Ağustos ayları arasında üretiliyor. Meşhur Samandağ biberi ile yapılan bu turşu, çok acı, taze ve etli olması ile farklılaşıyor. Turşu, üzüm sirkesi ile yapılıyor. Daha önceden yapılan üzüm sirkesine Samandağ biberi, sarımsak, tuz, limon tuzu ve şeker konuyor ve turşu kuruluyor. Yaklaşık üç hafta bekleniyor ve turşu istenen tada ulaşıyor. Samandağ biberinin yetiştiği Samandağ ve çevresinin iklimi, bu biberin tadını özel kılıyor. Hatay’ın çok aranan ve beğenilen lezzetlerinden biri olan Samandağ Acı Biber Turşusu’nu mezelere ve yemeklere acı tat katmak için de kullanabilirsiniz.

Detay

( ) Sepetinize Eklendi