DSACategoryId/20000000000004/20000000000110/20000000001041/20000000010054
Anadolu Lezzetleri Antakya Tuzlu Keçi Yoğurdu 200G

Anadolu Lezzetleri Antakya Tuzlu Keçi Yoğurdu 200G

Marka: Anadolu Lezzetleri
Bu ürün stoklarımızda yoktur ya da şu an satışta değildir.

  • Açıklama
  • Önerileriniz

Anadolu Lezzetleri Antakya Tuzlu Keçi Yoğurdu 200G

Anadolu Lezzetleri Antakya Tuzlu keçi yoğurdu, Antakya yöresindeki yaylalarda doğal ortamda otlayan dağ keçilerinin sütünden üretilmesiyle ve yoğurdun odun ateşinde pişirilmesiyle öne çıkıyor. Bahar aylarında toplanan keçi sütleriyle üretilen tuzlu keçi yoğurdu geleneksel yöntemlerle yapılıyor.Çiğ keçi sütü ortalama 50 derecede ısıtılıyor, şirden mayası ile mayalanıyor ve bir gün dinlendiriliyor. Ertesi gün odun ateşinde pişirilen yoğurt, sıcak dolum kavanozlarına dolduruluyor. Antakya Tuzlu Keçi Yoğurdu’nu üzerine zeytinyağı, pul biber ve nane ekleyerek doğrudan tüketebileceğiniz gibi yoğurt çorbasında veya kabak, pazı, ıspanak borani yemeklerinde kullanabilirsiniz.

Detay

( ) Sepetinize Eklendi