20000000000004/20000000000110/20000000001041

Anadolu Lezzetleri Antakya Tuzlu Keçi Yoğurdu 200G

Anadolu Lezzetleri

Anadolu Lezzetleri Antakya Tuzlu keçi yoğurdu, Antakya yöresindeki yaylalarda doğal ortamda otlayan dağ keçilerinin sütünden üretilmesiyle ve yoğurdun odun ateşinde pişirilmesiyle öne çıkıyor. Bahar aylarında toplanan keçi sütleriyle üretilen tuzlu keçi yoğurdu geleneksel yöntemlerle yapılıyor.Çiğ keçi sütü ortalama 50 derecede ısıtılıyor, şirden mayası ile mayalanıyor ve bir gün dinlendiriliyor. Ertesi gün odun ateşinde pişirilen yoğurt, sıcak dolum kavanozlarına dolduruluyor. Antakya Tuzlu Keçi Yoğurdu’nu üzerine zeytinyağı, pul biber ve nane ekleyerek doğrudan tüketebileceğiniz gibi yoğurt çorbasında veya kabak, pazı, ıspanak borani yemeklerinde kullanabilirsiniz.

Anadolu Lezzetleri Antakya Tuzlu keçi yoğurdu, Antakya yöresindeki yaylalarda doğal ortamda otlayan dağ keçilerinin sütünden üretilmesiyle ve yoğurdun odun ateşinde pişirilmesiyle öne çıkıyor. Bahar aylarında toplanan keçi sütleriyle üretilen tuzlu keçi yoğurdu geleneksel yöntemlerle yapılıyor.Çiğ keçi sütü ortalama 50 derecede ısıtılıyor, şirden mayası ile mayalanıyor ve bir gün dinlendiriliyor. Ertesi gün odun ateşinde pişirilen yoğurt, sıcak dolum kavanozlarına dolduruluyor. Antakya Tuzlu Keçi Yoğurdu’nu üzerine zeytinyağı, pul biber ve nane ekleyerek doğrudan tüketebileceğiniz gibi yoğurt çorbasında veya kabak, pazı, ıspanak borani yemeklerinde kullanabilirsiniz.