Tavuk Buryan Sebzeli Sote
1. 2 patatesi küp küp doğrayıp, kızartın. Yağını bir havlu kağıt yardımı ile süzüp kenara alın.
2. Aynı tencerede 2 yemek kaşığı yağ ile 1 soğan ve 2 diş sarımsağı kavurun.
3. Pul biber, toz zerdeçal, kimyon ve kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip 5 dk. boyunca sürekli karıştırın.
4. 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 parça zencefil, kakule, ve 1 çubuk tarçını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
5. Karışım yumuşak bir kıvam aldığında yarım kilo kemiksiz, julyen doğranmış tavukları ekleyip karıştırın.
6. Tavuklar yumuşayana kadar kısık ateşte 15-20 dk. pişirin. Ardından kızarttığınız patatesleri ekleyip içindeki çubuk tarçını çıkarın.
7. 5 dk kadar birlikte kısık ateşte pişirip ateşten alın ve taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.
Tavuk Buryan Sebzeli Sote
1. 2 patatesi küp küp doğrayıp, kızartın. Yağını bir havlu kağıt yardımı ile süzüp kenara alın.
2. Aynı tencerede 2 yemek kaşığı yağ ile 1 soğan ve 2 diş sarımsağı kavurun.
3. Pul biber, toz zerdeçal, kimyon ve kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip 5 dk. boyunca sürekli karıştırın.
4. 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 parça zencefil, kakule, ve 1 çubuk tarçını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
5. Karışım yumuşak bir kıvam aldığında yarım kilo kemiksiz, julyen doğranmış tavukları ekleyip karıştırın.
6. Tavuklar yumuşayana kadar kısık ateşte 15-20 dk. pişirin. Ardından kızarttığınız patatesleri ekleyip içindeki çubuk tarçını çıkarın.
7. 5 dk kadar birlikte kısık ateşte pişirip ateşten alın ve taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.


