DSACategoryId/20000000000002/20000000000102/20000000001013
Yurtalan Asma Yaprağı 500 G

Yurtalan Asma Yaprağı 500 G

Marka: Yurtalan
10,50 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yurtalan Asma Yaprağı 500 G

Dolma, sarma, kısır gibi lezzetlerde kullanabileceğiniz Yurtalan Asma Yaprağı ile sevdiklerinize keyifli ve leziz sofralar kurabilirsiniz.

Üzüm bağlarıyla ünlü Tokat'ın meşhur asma yaprakları Yurtalan markası güvencesiyle eşsiz tatlara dönüşüyor. Bağlardan özenle toplanan yapraklar salamura işleminden geçirilip paketleniyor. Dalından koparıldığı andaki tazeliğini koruyan salamura asma yaprakları damaklarla buluşmaya hazır hale geliyor. İnceliği ile dikkat çeken yapraklar, kolay yırtılıp delinmeyen dayanıklı yapısıyla da pişirme esnasında sarma içinin patlayıp dağılmasının önüne geçiyor. Kendine has özel tadıyla da dolma ve sarmalarınıza lezzet katıyor.

500 gramlık özel ambalajında sunulan Yurtalan Asma Yaprağı'nı hemen satın alabilirsiniz.

Detay

Güveçte Etli Yaprak Sarma

1. Yaprakları iki kez soğuk suda yıkayın ve derin bir kaba alıp sıcak suda 15 dk. kadar yumuşaması için bekletin. 

2. Derin bir karıştırma kabına yarım kg dolmalık kıymayı koyun. İçine elde doğranmış 5 soğan ve 5 diş sarımsağı ekleyin. 

3. Maydanoz, dereotu ve naneyi de ince ince doğrayıp, 3 orta boy domates rendesini, 1 çorba kaşığı salçayı, tuz ve baharatını ekleyip iyice karıştırın. 

4. Düz bir zemine yaprakları saplarından koparıp birbirinden ayırarak dizin. Yaprakların geniş kısmına kıymalı harçtan koyup kapatın.

5. Sarma işlemi tamamlandıktan sonra güveç kabının dibine sıvı yağı koyup 2 parça kemikli etle birlikte 2 dk kadar pişirin. 

6. 2 kaşık domates salçası ve 2 diş sarımsak ekleyip birlikte biraz daha kavurup üzerine sıra sıra sarmaları dizin. 

7. Güvecin kenarından azar azar sıcak suyu dökün. Üzerine çıkacak kadar dolduğunda, sarmaların üzerini kapatacak büyüklükte bir tabağı ters bir şekilde yerleştirin. 

8. Güveç kabının kapağını da kapatıp kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra sarmaları kapatıp sıkıştırdığınız tabağı üzerinden alıp servis edin. 

Afiyet Olsun!

( ) Sepetinize Eklendi