Yudum Ayçiçek Yağı 5 L Teneke

Yudum Ayçiçek Yağı 5 L Teneke

Marka: Yudum
39,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yudum Ayçiçek Yağı 5 L Teneke

Sağlıklı ve hafif yemekler için üretilen Yudum ayçiçek yağı, hem kızartmalar hem de salatalarda eşsiz tadıyla kullanıcılara mükemmel bir lezzet vadediyor. Ayçiçeği bitkisinin tohumlarından presleme ve özütleme tekniği ile üretilen sıvı yağ, sıcak ve soğuk yemeklere olan uyumu ile fonksiyonel bir kullanım sağlıyor. 

Yudum ayçiçek yağı, teneke ambalajında hem ekonomik hem de uzun ömürlü bir kullanım imkanı sunuyor. Ürünün sağlıklı olarak son kullanım tarihine kadar kullanılabilmesi ve tazeliğini koruması için güneş görmeyen ve kuru bir ortamda muhafaza edilmesi ise büyük önem taşıyor. Ayçiçek yağını, kızartmalarda kullanırken gıdaları yıkadıktan sonra, bir havlu kağıt yardımıyla kurutmanız yağın etrafa sıçramasını büyük oranda engelliyor. 

Detay

Patlıcanlı Pilav

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç 

3 kaşık yağ (2 kaşık tereyağı, 1 kaşık zeytinyağı karışık)

2 adet patlıcan 

Ayçiçek yağı (patlıcanı kızartmak için)

3,5 bardak su 

1 + 1/4 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:

Patlıcanları küp küp dograyın,tuzlu suda en az yarım saat bekletip süzdürün. Patlıcanları ayçiçek yağında tam pişirmeden biraz kızartın. Pirinçleri yıkayın, ılık suda yarım saat bekletin ve süzün. Yağı eritip pirinçleri ve tuzu ekleyin pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine sıcak suyu ve patlıcanları ekleyip son kez karıştırın ve kapağını kapatın. 3-4 dakika yüksek ateşte pişirin, sonra tencerenin altını kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin, ateşten alıp dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.

Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

( ) Sepetinize Eklendi