DSACategoryId/20000000000005/20000000000118/20000000001069
Yudum Ayçiçek Yağı 5 L Teneke

Yudum Ayçiçek Yağı 5 L Teneke

Marka: Yudum
45,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Açıklaması
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yudum Ayçiçek Yağı 5 L Teneke

Sağlıklı ve hafif yemekler için üretilen Yudum ayçiçek yağı, hem kızartmalar hem de salatalarda eşsiz tadıyla kullanıcılara mükemmel bir lezzet vadediyor. Ayçiçeği bitkisinin tohumlarından presleme ve özütleme tekniği ile üretilen sıvı yağ, sıcak ve soğuk yemeklere olan uyumu ile fonksiyonel bir kullanım sağlıyor. 

Yudum ayçiçek yağı, teneke ambalajında hem ekonomik hem de uzun ömürlü bir kullanım imkanı sunuyor. Ürünün sağlıklı olarak son kullanım tarihine kadar kullanılabilmesi ve tazeliğini koruması için güneş görmeyen ve kuru bir ortamda muhafaza edilmesi ise büyük önem taşıyor. Ayçiçek yağını, kızartmalarda kullanırken gıdaları yıkadıktan sonra, bir havlu kağıt yardımıyla kurutmanız yağın etrafa sıçramasını büyük oranda engelliyor. 

Net Miktar (g/ml)
5000

Menşei
TÜRKİYE

Gıda İşletmecisi / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
SAVOLA GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.

Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.

Patlıcanlı Pilav

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç 

3 kaşık yağ (2 kaşık tereyağı, 1 kaşık zeytinyağı karışık)

2 adet patlıcan 

Ayçiçek yağı (patlıcanı kızartmak için)

3,5 bardak su 

1 + 1/4 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:

Patlıcanları küp küp dograyın,tuzlu suda en az yarım saat bekletip süzdürün. Patlıcanları ayçiçek yağında tam pişirmeden biraz kızartın. Pirinçleri yıkayın, ılık suda yarım saat bekletin ve süzün. Yağı eritip pirinçleri ve tuzu ekleyin pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine sıcak suyu ve patlıcanları ekleyip son kez karıştırın ve kapağını kapatın. 3-4 dakika yüksek ateşte pişirin, sonra tencerenin altını kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin, ateşten alıp dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi