DSACategoryId/20000000000005/20000000000118/20000000001069
Yudum Ayçiçek Yağı 3 Lt.

Yudum Ayçiçek Yağı 3 Lt.

Marka: Yudum
25,60 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yudum Ayçiçek Yağı 3 Lt.

Yudum Ayçiçek Yağı 3 lt. ayçiçek tohumlarından presleme ve özütleme gibi doğal yöntemlerle elde edilmiştir. Hafifliği ile kızartmalar için uygun olan Yudum ayçiçek yağını salatalarınızla birlikte diğer yemekleriniz için de afiyetle kullanabilirsiniz. 


Kızartmalı tarifleriniz için püf noktaları: Kızartmadan önce yıkadığınız tüm malzemeleri mutlaka kağıt havluda kurutun, böylece tavada sıçramasını engellersiniz. Yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir miktar tuz atın. Kullandığınız yağ sıçramayacağı için güvenle kızartma yapabilirsiniz. Balık, tavuk eti gibi çeşitler un, galeta unu yumurta veya ince hamurla kaplanarak kızartılmalıdır. Böylece aşırı ısı ile direkt temas ederek kurumaları engellenmiş olur.


Sıvı yağları; ışık görmeyen, oda sıcaklığında olan bir yerde nemden uzakta ve ağzı kapalı şekilde muhafaza etmeye özen gösterin.

Detay

İmambayıldı

Malzemeler:

4 patlıcan 

2 kuru soğan

 Yarım çay bardağı zeytinyağı 

3 iri domates 

5 büyük diş sarımsak 

Çeyrek demet maydanoz 

3/4 tatlı kaşığı şeker 

Yarım limon suyu 

Yeterince tuz, biber 

Kızartmak için ayçiçek yağı


Yapılışı:

Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyun. Sonradan soğan dolduracagınız kısmını bıçakla kesin ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Üzerindeki suyu sıkarak bir bezle kurulayın. Patlıcanları açık kahverengi oluncaya kadar ayçiçek yağında kızartın; fazla yağını havlu kağıtla alıp fırın tepsisi veya fırına giren bir tavaya dizin. Soğanları halka halka kesin, domateslerin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde kesin. Sarımsakları soyup incecik kesin.


Zeytinyağını tavaya alın ortadan biraz daha kısık ateşte soğanların rengi biraz koyulaşana kadar pişirin, sarımsakları ekleyip biraz daha pişirin. Domatesleri ve tuzu ilave edip, domatesler biraz yumuşayınca ateşten alın. Fırına giren bir kapta limon suyu, şeker ve biraz suyu karıştırın, patlıcanları dizerek içlerini doldurun, üstlerine bir dilim orta kalınlıkta yarım ay şeklinde domates koyun. Fırında 180 derecede en üste koydugunuz domates pişene kadar pişirin. Soğutun, isterseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz koyup servis edin. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi