Yudum Ayçiçek Yağı 1 L

Yudum Ayçiçek Yağı 1 L

Marka: Yudum
12,90 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yudum Ayçiçek Yağı 1 L

Yudum Ayçiçek Yağı 3 lt. ayçiçek tohumlarından presleme ve özütleme gibi doğal yöntemlerle elde edilmiştir. Hafifliği ile kızartmalar için uygun olan Yudum ayçiçek yağını salatalarınızla birlikte diğer yemekleriniz için de afiyetle kullanabilirsiniz.


Kızartmalı tarifleriniz için püf noktaları: Kızartmadan önce yıkadığınız tüm malzemeleri mutlaka kağıt havluda kurutun, böylece tavada sıçramasını engellersiniz. Yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir miktar tuz atın. Kullandığınız yağ sıçramayacağı için güvenle kızartma yapabilirsiniz. Balık, tavuk eti gibi çeşitler un, galeta unu yumurta veya ince hamurla kaplanarak kızartılmalıdır. Böylece aşırı ısı ile direkt temas ederek kurumaları engellenmiş olur.


Sıvı yağları; ışık görmeyen, oda sıcaklığında olan bir yerde nemden uzakta ve ağzı kapalı şekilde muhafaza etmeye özen gösterin.



Detay

Mayonez

Malzemeler:

3 yumurta sarısı 

700 ml ayçiçek yağı 

60 ml limon suyu 

3 gr hardal 

30 ml su 

Tuz


Yapılışı:

Tuzu suyun içinde eritin. Limon suyunun yarısı, hardal ve yumurtaları çırpma teliyle mayonez tenceresinin içinde biraz çırpın ve çırparken içine azar azar yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yumurta yağ karışımı biraz koyulaşınca koyduğunuz yağ miktarını biraz arttırın, çok koyulaştığında kalan limon suyunu ekleyin ve yağ bitene kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak istediğiniz miktarda tuzlu suyu mayoneze karıştırın. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi