DSACategoryId/20000000000005/20000000000116/20000000001063/20000000010124
Yayla Yerli Pilavlık Pirinç 2 Kg

Yayla Yerli Pilavlık Pirinç 2 Kg

Marka: Yayla
21,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yayla Yerli Pilavlık Pirinç 2 Kg

Türkiye'de yetişen Yayla Yerli Pilavlık Pirinç sayesinde damaklara layık harika lezzetler hazırlayabilirsiniz. Üstelik tane tane ayrılan özelliği sayesinde sadece pilavlarda değil sütlaç, çorba, dolma ve sarma gibi farklı tariflerde kullanabilmeniz de mümkün!

Şehriyeli, tavuklu veya sebzeli pilav yapabilir, dilerseniz haşlayarak mevsim sebzeleriyle birlikte salata haline getirebilirsiniz.

Pirinci, uzun bir süre tüketebilmek için gün ışığından uzak, kuru ve serin ortamlarda muhafaza etmeye özen göstermelisiniz. 

Detay

Pirinç Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

1/3 su bardağı sıvı yağ

Tuz


Yapılışı:

Öncelikle pirinçler nişastasından arınana kadar yıkayın. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletin. Tencereye sıvı yağ koyun ve yağ kızgınlaştığında da pirinçleri ekleyin. Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz. Pirinçler birbirinden tek tek görüntü kazanana kadar kavurma işlemine devam edin. Sonrasında su ve tuz ekleyin. Tuzu tadına bakarak arzu ettiğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alın ve demlemeye bırakın. 15-20 dakika sonra kapak açılıp pilavı karıştırılarak servis yapın. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi