DSACategoryId/20000000000005/20000000000116/20000000001063/20000000010123
Yayla Kırık Pirinç 1 Kg

Yayla Kırık Pirinç 1 Kg

Marka: Yayla
5,35 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yayla Kırık Pirinç 1 Kg

Geleneksel Türk yemeklerinin vazgeçilmezlerinden biri olan Yayla Kırık Pirinç, kendine has aroması ile sofralarınızı süslüyor. Kırık pirinç tanelerinden oluşan Yayla Kırık Pirinç, sahip olduğu yüksek nişasta oranı nedeniyle genellikle sütlü tatlılarda, çorbalarda, sulu köfte ve özellikle dolma gibi yemeklerde tercih ediliyor.

Tanelerinin kırk olması içeriğindeki nişastanın daha fazla açığa çıkmasını sağlıyor ve yemeklere yoğunluk ve ekstra bir lezzet katıyor. Ayrıca kabak, ıspanak gibi sebze yemeklerine de eklenerek hem daha kıvamlı olması hem de daha besleyici olması sağlanıyor. Çabuk ufalandığı için kırık pirinçler ezilerek pirinç unu da yapılabiliyor.

Detay

Etli Biber Dolması

Malzemeler:

1 kg dolmalık biber 

500 gr kıyma (kuzu, dana karışık) 

3 orta boy soğan (küçük küpler şeklinde doğranmış)

2 domates 

2 çorba kaşığı tereyağı

1/4 su bardağı su 

1/2 su bardağı pirinç (yıkanmış) 

1/2 demet maydanoz 

1/4 demet dereotu 

1/4 demet nane 

1-1/2 tatlı kaşığı tuz 

1 tatlı kaşığı karabiber


Sosu için:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası 

1-1/2 bardak su veya et suyu 

Tuz


Yapılışı:

Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doldurmak için hazırlayın. Domateslerden dolmalara kapak kesip geriye kalanını rendeleyin. Maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın. Tereyağını bir tavada eritin ve soğanları orta ateşte renk değiştirmelerine izin vermeden karıştırarak pişirin. Geniş bir kapta kıyma, pirinç, domates rendesi, su, kıyılmış yeşillikler, soğan, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Biberleri hazırladığınız içle biraz boşluk bırakarak doldurun ve kapaklarını takıp tencereye sıkıca dizin. Salça, zeytinyağı, su ve tuzu bir kapta karıştırın. Yapmış olduğunuz sosu da tencereye ekleyip pirinçler şişip, biber yumuşayana kadar dolmaları orta ateşte pişirin (suyu çok azalırsa azar azar su ekleyin) Sıcak olarak ve çırpılmış yoğurtla servis edin. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi