DSACategoryId/20000000000005/20000000000116/20000000001063/20000000010122
Yayla Gurme Kepekli Pirinç 500 G

Yayla Gurme Kepekli Pirinç 500 G

Marka: Yayla
10,50 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yayla Gurme Kepekli Pirinç 500 G

Menşei Asya bölgesi olan pirinç, gelişen teknolojiyle dış kabuğundan, kepeğinden ve embriyosundan ayrılıyor ve rafine ediliyor. Yayla Gurme Kepekli Pirinç ise yalnızca dış kabuğundan ayrılıyor; kepeği ve rüşeymine dokunulmuyor. Pilavlar çok daha sağlıklı ve lezzetli oluyor.

Yayla Gurme Kepekli Pirincin pişirilmeden önce 50 derece sıcaklıktaki suda 1-2 saat bekletilmesi tavsiye ediliyor. Bu şekilde suyu emen kepek kısmı şişiyor ve pilav çok daha kısa sürede hazır hale geliyor.

Lif açısından çok daha zengin olan, spor yapan kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilen Yayla Gurme Kepekli Pirinç, sebzelerle birlikte çok daha besleyici ve doyurucu şekilde tüketiliyor.

Detay

Kepekli Pirinç Pilavı

Malzemeler

  • 1 su bardağı kepekli pirinç
  • 2.5 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:

  1. Pilav tenceresine yağı koyun ve eritin. Ardından üstüne pirinci ekleyip 5 dakika boyunca kavurun.
  2. Daha sonra üzerine sıcak suyu ve tuzu ilave edip bir süre kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp suyunu çektirin. Piştikten sonra 15-20 dk kadar dinlendirip servis edin.


( ) Sepetinize Eklendi