DSACategoryId/20000000000005/20000000000116/20000000001063/20000000010121
Yayla Gurme Jasmine Pirinç 500 G

Yayla Gurme Jasmine Pirinç 500 G

Marka: Yayla
9,45 TL
7,56 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yayla Gurme Jasmine Pirinç 500 G

Hoş kokulu Yayla Gurme Jasmine Pirinç, farklı bir pilav lezzeti arayanlara hitap ediyor. Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden olan pilavı, kendine özgü lezzete ve kokuya sahip Yayla Jasmine Pirinç ile yapabilirsiniz. İştah artıran özel kokusu ve tadıyla tanınan Jasmine pirinci, farklı yiyeceklerin hazırlanmasında da kullanabilirsiniz. Az miktarda tuzla haşladığınız Yayla Gurme Jasmine pirinci salatalarınıza ve yemeklerinize garnitür olarak ilave edebilirsiniz.

Hindistan cevizi ve deniz ürünleriyle çok uyumlu lezzet oluşturan Yayla Gurme Jasmine Pirinç, sütlaç ve diğer aromalı tatlıların hazırlanmasında da kullanılıyor. Çorba, puding ve pirinç kurabiyesi yapımında Jasmine pirinç kullanarak muhteşem bir lezzet yakalayabilirsiniz. Pirincinizi ambalajını açtıktan sonra serin ve kuru bir yerde cam saklama kavanozunda muhafaza edebilirsiniz.

Detay

Pirinç Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

1/3 su bardağı sıvı yağ

Tuz


Yapılışı:

Öncelikle pirinçler nişastasından arınana kadar yıkayın. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletin. Tencereye sıvı yağ koyun ve yağ kızgınlaştığında da pirinçleri ekleyin. Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz. Pirinçler birbirinden tek tek görüntü kazanana kadar kavurma işlemine devam edin. Sonrasında su ve tuz ekleyin. Tuzu tadına bakarak arzu ettiğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alın ve demlemeye bırakın. 15-20 dakika sonra kapak açılıp pilavı karıştırılarak servis yapın. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi