DSACategoryId/20000000000005/20000000001064/20000000001063/20000000010121

Yayla Gurme Basmati Pirinç 500 G

Marka: Yayla
15,75 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Açıklaması
  • Besin Değerleri
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yayla Gurme Basmati Pirinç 500 G

İlk olarak Asya'da üretilmeye başlanan basmati pirinç, Yayla ile eşsiz bir lezzete kavuşuyor. Doğal bir aromaya ve kendine has ince, uzun bir yapıya sahip olan Yayla Gurme Basmati Pirinç, pişirildiğinde lezzetinin yanı sıra tane tane olmasıyla da öne çıkıyor.

Yayla Gurme Basmati Pirinç, salata, çorba ya da farklı et yemekleriyle servis edilebildiği gibi, çeşitli baharatlarla da uyum sağlıyor. Pişerken su çeken bir tür olan basmati pirinçin daha fazla suyla pişirilmesi gerekiyor. Yayla Gurme Basmati Pirinç'i nem, koku ve hava içeren ortamlarda saklamamak ve yaklaşık 18 derecede muhafaza etmek gerekiyor.

 

İçindekiler
BASMATİ PİRİNÇ

Alerjen Uyarısı
ALERJEN İÇERMEMEKTEDİR.

Net Miktar (g/ml)
500

Saklama Koşulları
Serin ve Kuru ortamda muhafaza ediniz

Menşei
HİNDİSTAN

Gıda İşletmecisi / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
YAYLA AGRO GIDA SAN.VE NAK.A.Ş.

Kullanım Önerileri
Pilavınızın tane tane ve lezzetli olması için pirincinizi bolca yıkayarak üstündeki nişastalardan arındırın. Ardından yaklaşık yarım saat ılık su da bekletin ve kavurmadan önce suyunu iyice süzerek alın.Böylece pişirme süresi kısalır, pilavınız daha lezzetli ve besleyici olur. Pilavı pişirirken içine bir miktar limon suyu eklerseniz rengi beyazlaşır.

Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.

Besin Öğeleri 100 g/ml
Enerji (kcal) 349
Enerji (kJ) 1481
Yağ (g) 0
Doymuş yağ (g) 0
Karbonhidrat (g) 77
Şeker (g) 0
Protein (g) 9
Tuz (g) 0
Niacin (mg) 2
Fosfor (mg) 123

Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında

İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.

Basmati Pilavı


Malzemeler

- 4 su bardağı basmati pirinç

- 2 su bardağı kaynar su

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz


Yapılışı:

1. İlk olarak pirinci pilavı pişirmeden yarım saat önce ılık suda bekletin. 

2. Pirincin suyunu süzdükten sonra pilav tenceresine yağları koyup ısıtın. Ardından pirinci ekleyerek güzelce 4-5 dk kavurun. 

3. Kavrulan pirinçlerin üstüne suyu ve tuzu ekleyip ocağı yüksek ısıya getirerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın ısısını düşüğe getirip tencerenin kapağını kapatın. 15 dk kadar o şekilde pişirin. 

4. Pilav piştikten sonra bir 15 dk kadar kapağını açmadan dinlendirin ve servis edin. 

( ) Sepetinize Eklendi