Yayla Gurme Basmati Pirinç 500 G

Yayla Gurme Basmati Pirinç 500 G

Marka: Yayla
14,95 TL
12,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yayla Gurme Basmati Pirinç, doğal aroması ve ince uzun yapısı ile piştikten sonra tane tane kalır. Baharatlarla uyumlu tadı ile farklı yemek çeşitlerinin içinde de kullanılabilir. 


Basmati Pirinci Nasıl Pişirilir?

Basmati pirinciyle pilav yaparken, çok su çeken bir tür olduğundan 1 ölçek pirince 2 ölçek su kullanabilirsiniz.


Nasıl Saklanmalı?

Pirincin mümkün olduğunca hava, nem ve kokudan uzak ortamlarda muhafaza edilmesi gerekir. Saklanacağı ortamın sıcaklığı yaklaşık 18 derece olmalı.


Detay

Basmati Pilavı


Malzemeler

- 4 su bardağı basmati pirinç

- 2 su bardağı kaynar su

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz


Yapılışı:

1. İlk olarak pirinci pilavı pişirmeden yarım saat önce ılık suda bekletin. 

2. Pirincin suyunu süzdükten sonra pilav tenceresine yağları koyup ısıtın. Ardından pirinci ekleyerek güzelce 4-5 dk kavurun. 

3. Kavrulan pirinçlerin üstüne suyu ve tuzu ekleyip ocağı yüksek ısıya getirerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın ısısını düşüğe getirip tencerenin kapağını kapatın. 15 dk kadar o şekilde pişirin. 

4. Pilav piştikten sonra bir 15 dk kadar kapağını açmadan dinlendirin ve servis edin. 

Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

( ) Sepetinize Eklendi