DSACategoryId/20000000000005/20000000000116/20000000001063/20000000010121
Yayla Gurme Basmati Pirinç 500 G

Yayla Gurme Basmati Pirinç 500 G

Marka: Yayla
15,75 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yayla Gurme Basmati Pirinç 500 G

İlk olarak Asya'da üretilmeye başlanan basmati pirinç, Yayla ile eşsiz bir lezzete kavuşuyor. Doğal bir aromaya ve kendine has ince, uzun bir yapıya sahip olan Yayla Gurme Basmati Pirinç, pişirildiğinde lezzetinin yanı sıra tane tane olmasıyla da öne çıkıyor.

Yayla Gurme Basmati Pirinç, salata, çorba ya da farklı et yemekleriyle servis edilebildiği gibi, çeşitli baharatlarla da uyum sağlıyor. Pişerken su çeken bir tür olan basmati pirinçin daha fazla suyla pişirilmesi gerekiyor. Yayla Gurme Basmati Pirinç'i nem, koku ve hava içeren ortamlarda saklamamak ve yaklaşık 18 derecede muhafaza etmek gerekiyor.

 

Detay

Basmati Pilavı


Malzemeler

- 4 su bardağı basmati pirinç

- 2 su bardağı kaynar su

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz


Yapılışı:

1. İlk olarak pirinci pilavı pişirmeden yarım saat önce ılık suda bekletin. 

2. Pirincin suyunu süzdükten sonra pilav tenceresine yağları koyup ısıtın. Ardından pirinci ekleyerek güzelce 4-5 dk kavurun. 

3. Kavrulan pirinçlerin üstüne suyu ve tuzu ekleyip ocağı yüksek ısıya getirerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın ısısını düşüğe getirip tencerenin kapağını kapatın. 15 dk kadar o şekilde pişirin. 

4. Pilav piştikten sonra bir 15 dk kadar kapağını açmadan dinlendirin ve servis edin. 

( ) Sepetinize Eklendi