DSACategoryId/20000000000005/20000000000116/20000000001065/20000000010144
Yayla Gurme Amaranth 500 G

Yayla Gurme Amaranth 500 G

Marka: Yayla
25,50 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yayla Gurme Amaranth 500 G

Yayla Gurme Amaranth özel beslenen kişiler için cazip bir lezzet. Gerçek tahıllara kıyasla protein değeri oldukça fazla olan Yayla Gurme Amaranth tahılının menşei Orta ve Güney Amerika’ya dayanıyor.

Yüksek oranda besleyici olan amaranth bitkisinin tohumu tahıl, yaprakları sebze olarak kullanılıyor. Aynı zamanda yağı da çıkarılan Amaranth; pilav, salata, çorba, ekmek gibi pek çok besin kaynağında kullanılabiliyor.

Bir bardak Yayla Gurme Amaranth üzerine 2 ila 2,5 bardak su eklenerek kaynatılması öneriliyor. Kaynama sonrası kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirilmesi uygun olan amaranth püre haline getirilip sos olarak da tüketiliyor.

Detay

Amaranth Salatası

Malzemeler

- 1/2 su bardağı amaranth

- 100 g ufalanmış beyaz peynir

- Yarım demet maydanoz

- 3 dal taze nane

- 1 adet kırmızı soğan

- Yarım limonun suyu

- 1 avuç kavrulmuş badem

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 3-4 yaprak marul/roka

- 1.5 su bardağı su


Yapılışı

1. Amaranthı 1.5 su bardağı su ile 15 dk kadar haşlayın. Sonra 10 dk suyun içinde bekletin. 

2. Diğer tüm malzemeleri minik minik doğrayın. 

3. Amaranthı güzelce süzüp malzemelerle karıştırın. Soslayıp servis edin. 

( ) Sepetinize Eklendi