DSACategoryId/20000000000005/20000000000116/20000000001063/20000000010124
Yayla Eko Pilavlık Pirinç 1000 G

Yayla Eko Pilavlık Pirinç 1000 G

Marka: Yayla
6,50 TL
4,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yayla Eko Pilavlık Pirinç 1000 G

Yayla Eko Pilavlık Pirinç, sofralarınıza en lezzetli pilavları hazırlamanızı sağlar.


Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Pilavınızın lezzetli ve tane tane olması için gereken püf noktalar: 

- Pirinçleri çok iyi bir şekilde yıkayın. 

- Pirinç ve suyun oranını çok iyi ayarlayın. Örneğin 1 bardak pirinç için 1.5 bardak su yeterli olur. 

- Pilavı alçak ve geniş tencerede pişirin. Böylelikle pirinçler ısıya daha çok maruz kalıp şişerler. 

- Pilavı pişirirken kaynar su ekledikten sonra birkaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı kadar şeker eklemeniz pilavın rengi ve lezzeti için yararlı olabilir. 

- Pilavı piştikten hemen sonra servis etmek yerine tencereyle kapak arasına kağıt havlu koyarak dinlenmesini sağlayabilirsiniz. 

Detay

Bademli Pilav 

Malzemeler

- 1 su bardağı pilavlık pirinç

- 2 su bardağı su

- 1/2 su bardağı file badem

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çimdik toz şeker


Yapılışı

1. Pirinçleri 30 dk kadar sıcak suda bekletin ardından güzelce süzün. 

2. Pilav tenceresine yağları koyup ısıtın ve pirinçleri ekleyerek kavurun. 

3. Pirinçler şeffaflaşınca üzerine 2 bardak sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra ocağın altını kapatıp dinlendirin. 

4. Küçük bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı koyun ve file bademleri kavurun. Renkleri koyulaşınca pilav ile birleştirip servis edebilirsiniz. 

( ) Sepetinize Eklendi