Yayla Dermason Fasulye 2 Kg

Yayla Dermason Fasulye 2 Kg

Marka: Yayla
29,50 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Önerileriniz

Yayla Dermason Fasulye 2 Kg

En çok tercih edilen kuru fasulye türlerinden biri olan dermason fasulye önemli bir bitkisel protein kaynağıdır. Yüksek miktarda diyet lifi içeren yayla dermason fasulye prebiyotik özelliğe sahiptir. B grubu vitaminleri ile magnezyum, fosfor, potasyum ve demir mineralleri açısından zengin bir besindir.

Güney Amerika'da ilk çağlardan beri tüketilen dermason fasulye Anadolu’ya 16. Yüzyılda gelmiştir. Türkiye’de ağırlıklı olarak Konya, Erzincan, Niğde, Tokat, Malatya ve Kayseri bölgelerinde yetiştirilir.

Yayla Dermason Fasulye tarlada olgunlaştıktan sonra toplanarak kurultulur ve sarartılır. Eleme ile yabancı maddeler uzaklaştırılır, ardından fasulyeler büyüklüğüne göre ayrılır ve tüketiciye sunulur. Soğuk suda 10-12 saat bekletilip süzüldükten sonra 30-40 dakika haşlanarak tüketime hazır hale gelir.

 

Detay

( ) Sepetinize Eklendi