DSACategoryId/20000000000005/20000000001064/20000000001063/20000000010120

Yayla Baldo Pirinç 2 Kg Gönen Bölgesi Mahsulü

Marka: Yayla
29,50 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Açıklaması
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yayla Baldo Pirinç 2 Kg Gönen Bölgesi Mahsulü

Mutfakların en özel ana yemeklerine eşlik eden pilavların yapımında kullanılan Yayla Gönen Baldo Pirinç, iri taneleriyle öne çıkmayı başarıyor. Pişirildikten sonra tane tane olan pirinç pilavıyla birlikte servis edeceğiniz yemeklerinizle mükemmel bir uyum sağlayan baldo pirinçler, kendinizi bir aşçı gibi hissetmenizi sağlıyor. 

Pirinç pilavı yapımında sıklıkla kullanılan Yayla Gönen Baldo Pirinç, sütlaç gibi tatlıların yapımında da kullanılarak tüketilebiliyor. Besin değeri açısından oldukça zengin olan pirinçler, en iyi şekilde kapatılan havayla temassız ambalajlarda satışa sunuluyor. Işıksız, nemden uzak ve serin bir ortamda muhafaza edilmesi öneriliyor.

Net Miktar (g/ml)
2000

Menşei
TÜRKİYE

Gıda İşletmecisi / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
YAYLA AGRO GIDA SAN.VE NAK.A.Ş

Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.

Pirinç Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

1/3 su bardağı sıvı yağ

Tuz


Yapılışı:

Öncelikle pirinçler nişastasından arınana kadar yıkayın. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletin. Tencereye sıvı yağ koyun ve yağ kızgınlaştığında da pirinçleri ekleyin. Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz. Pirinçler birbirinden tek tek görüntü kazanana kadar kavurma işlemine devam edin. Sonrasında su ve tuz ekleyin. Tuzu tadına bakarak arzu ettiğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alın ve demlemeye bırakın. 15-20 dakika sonra kapak açılıp pilavı karıştırılarak servis yapın. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi