DSACategoryId/20000000000005/20000000001064/20000000001063/20000000010120
Yayla Baldo Pirinç 1 Kg Gönen Bölgesi Mahsulü

Yayla Baldo Pirinç 1 Kg Gönen Bölgesi Mahsulü

Marka: Yayla
13,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Açıklaması
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Yayla Baldo Pirinç 1 Kg Gönen Bölgesi Mahsulü

Pirinç, Türk Mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan eşsiz bir lezzettir. Yayla tarafından satışa sunulan Yayla Gönen Baldo Pirinç, yerel mahsullerden oluşur.

En sevilen yemeklerde ana malzeme olarak kullanılan Yayla Gönen Baldo Pirinç, B vitamini yönünden zengindir. Yüksek manganez ve fosfor içeren Yayla baldo pirinç, düşük yağ özelliğine sahiptir.

Uzun ve ince taneli olan Yayla Gönen Baldo Pirinç, pilav ve sarma gibi geleneksel yemeklerinize özel bir damak tadı katıyor. Kolay pişen, doyurucu ve yağ tutmayan özellikleri Yayla Baldo pirinci, mutfakların yeni tutkusu haline getiriyor.

Net Miktar (g/ml)
1000

Menşei
TÜRKİYE

Gıda İşletmecisi / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
YAYLA AGRO GIDA SAN.VE NAK.A.Ş

Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.

Pirinç Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

1/3 su bardağı sıvı yağ

Tuz


Yapılışı:

Öncelikle pirinçler nişastasından arınana kadar yıkayın. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletin. Tencereye sıvı yağ koyun ve yağ kızgınlaştığında da pirinçleri ekleyin. Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz. Pirinçler birbirinden tek tek görüntü kazanana kadar kavurma işlemine devam edin. Sonrasında su ve tuz ekleyin. Tuzu tadına bakarak arzu ettiğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alın ve demlemeye bırakın. 15-20 dakika sonra kapak açılıp pilavı karıştırılarak servis yapın. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi