Tere Adet

Tere Adet

Marka: Reyondan Sebze
1,85 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Tere Adet

Tere, turpgiller familyasına ait olan, yaprakları özellikle salata içlerinde tat vermesi amacıyla kullanılan acımtırak tadı olan bir bitki türüdür. İçerisinde birçok faydalı vitamini ve minarelleri barındıran bu mucizevi ot, Anadolu’nun pek çok yerinde yetiştirilir.

Tere ince yapraklı olduğu için pişirildiği zaman tadı acılaşır. Bu sebeple çoğunlukla çiğ olarak tüketilir. 

Detay

Yoğurtlu Akdeniz Salata

1. 8 çorba kaşığı yoğurdu, 1 çorba kaşığı taneli hardalı, ¾ adet limonun suyunu, 1’er çay kaşığı karabiber, tuz ve pul biber ile 2 tatlı kaşığı nar ekşisini ve 1 portakalın kabuğunu rendeleyerek salata sosu hazırlayın. 

2. Sosu bir kavanoza koyup malzemeler birbiri içine geçene kadar çalkalayın. 

3. 1 marul, 1 Akdeniz yeşilliği, ½ bağ roka ve tereyi elinizle kabaca doğrayın ve sosu bu yeşilliklere iyice yedirin. Arzuya göre kruton ekmeklere servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

( ) Sepetinize Eklendi