DSACategoryId/20000000000002/20000000000102/20000000001013
Soğan Taze Demet

Soğan Taze Demet

Marka: Reyondan Sebze
3,25 TL
2,45 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Soğan Taze Demet

Taze soğan ülkemizde yetiştiriciliği en çok yapılan sebzelerden bir tanesidir. Ilıman bölgelerde Nisan ayının başı, karasal iklime sahip olan soğuk bölgelerde ise Mayıs ayının sonuna doğru dikimi yapılır. Taze soğan içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller açısından önemli bir sebzedir. Bu soğan türü, hem çiğ olarak hem de pişmiş bir şekilde yemeklerde ve salatalarda kullanılır.

Taze soğanı ıslak ya da nemli bir şekilde buzdolabında tutmak bozulma sürecini hızlandırır. Bu sebeple taze soğanı hava ile temasının en aza ineceği saklama kaplarında buzdolabına kaldırmak gerekir. Kuru ve temiz kalması için de yıkanmış olarak havlu kağıda sarılarak saklanabilir.

Detay

Taze Soğanlı Enginar

1. Taze enginarları geniş tabanlı bir tencereye dizin. Küp şeklinde doğranmış patates, havuç ve bezelye garnitür karışımı katın. 

2. Doğranmış dereotu ve taze soğan ekleyin.

3. Zeytinyağı, taze sıkılmış portakal suyu, taze sıkılmış limon suyu, 1 kaşık un, toz şeker, tuz ve az miktarda sıcak suyu karıştırıp enginarların üzerinde gezdirin.

4. Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 35 dakika kadar pişirip, ılık ya da soğuk olarak servis edin.

Afiyetle!


( ) Sepetinize Eklendi