Patlıcan Güveç:
1. 1 yemek kaşığı tereyağını ısıttığınız güveçte eritin.
2. 1 kuru soğanı, 6 arpacık soğanı ve 4 diş sarımsağı tereyağında kavurun.
3. 250 gr kuzu kuşbaşı eti de ilave edip suyunu çekene kadar 15 dk. kadar pişirin.
4. Etler suyunu çekince iri doğranmış patlıcan, biber ve domatesi ekleyin.
5. Ilık su ile salça ve baharatları sulandırıp üzerine dökün. Tuz ekleyin.
6. Ocakta biraz harmanladıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
7. Fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Patlıcan Güveç:
1. 1 yemek kaşığı tereyağını ısıttığınız güveçte eritin.
2. 1 kuru soğanı, 6 arpacık soğanı ve 4 diş sarımsağı tereyağında kavurun.
3. 250 gr kuzu kuşbaşı eti de ilave edip suyunu çekene kadar 15 dk. kadar pişirin.
4. Etler suyunu çekince iri doğranmış patlıcan, biber ve domatesi ekleyin.
5. Ilık su ile salça ve baharatları sulandırıp üzerine dökün. Tuz ekleyin.
6. Ocakta biraz harmanladıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
7. Fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
