Sebzeli Kuzu İncik Haşlama🥩🍲
Malzemeler:
- 4 adet kuzu incik
- 8 adet arpacık soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 4 adet defne yaprağı
- 6–7 diş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 6 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Kuzu incikleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin, kaynatın ve köpüklerini alın.
- Defne yaprağı, tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyin, kısık ateşte 30–35 dakika pişirin.
- Havuç ve arpacık soğanları ekleyin, 15 dakika sonra patatesleri ilave edin.
- Pul biber ve naneyi pişmeye yakın ekleyin.
- Et lokum gibi yumuşayınca servis edin. 🍲