DSACategoryId/20000000000002/20000000000102/20000000001013
Polorosso Adet

Polorosso Adet

Marka: Reyondan
4,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Açıklaması
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Polorosso Adet

Başlı hindiba olarak da bilinen polorosso hem tat olarak hem de sunum anlamında salataların havasını değiştiriyor. Kırmızı lahanayı andıran görünümü ile salatalar için dekoratif bir görünüm de vadeden polorosso, faydalı bir besin olarak biliniyor. 

Mineral bakımından zengin olan ve A, B1, B2, C vitamini deposu olan polorosso çiğ olarak tüketiliyor. Potasyum ve kalsiyum da içeren polorosso salataların dışında sandviç yapımında da kullanılıyor. Akdeniz yeşilliklerinden biri olan polorosso kanı temizleyen ve akciğeri rahatlatan faydalı bir sebze olarak görülüyor. Acımtırak tadı, diğer yeşillikler ile birleştiğinde lezzet yakalıyor.

Polorosso Salatası

Malzemeler;

Polorosso

1 adet domates

2 çorba kaşığı mısır konservesi

1 adet köy biberi

1 çorba kaşığı kapari

1 tatlı kaşığı hardal

2 çorba kaşığı erik ekşisi

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz


Polorosso istenilen büyüklükte ve tercihen elle bölünür. Suya konarak tatlandırılması sağlanır. Daha sonra iyice süzülür. Bir adet domates iyice yıkanır ve dış kabuğu soyulduktan sonra doğranır. Bir adet köy biberi yıkanır ve ardından doğranır. Polorosso arzu edilen bir salata tabağına alınır. Beyaz bir salata tabağında daha güzel olacaktır. Üzerine önceden doğradığınız domatesler ve biber eklenir. Ardından mısır ve kapari konur. İstenilen ölçüde tuz ilave edilir. Zeytinyağı, hardal ve erik ekşisi ayrı bir kapta yeterince karıştırılır ve daha sonra hazırladığınız salatanın üzerinde gezdirilir. 

( ) Sepetinize Eklendi