Düdüklü Tencerede Patlıcan Kebabı
1. 5 kemer patlıcanını alacalı soyup boylamasına ince ince dilimleyin ve geniş bir tepsiye dizin. Üzerine 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı su ekleyerek 1 saat bekletin.
2. 2 tavuk göğsü, 1 kuru soğan, 5 diş sarımsak, birkaç dal maydanoz, dereotu, tuz, pul biber, kekik ve köriyi robottan çekip, macun kıvamına getirin.
3. Dinlendirdiğiniz patlıcanların her dilimine iç harçtan sürün ve sararak kürdanla tutturun.
4. Düdüklü tencerenin dibine 3 rendelenmiş domatesini dökün. Üstüne patlıcanları dizin.
5. Tuz ve karabiber, 1 yemek kaşığı da ayçiçek yağı gezdirip, düdüklünün kapağını kapatın. Düdüğünü indirdikten sonra 15 dakika tutup, altını kapatın.
6. Patlıcanları servis tabağına alıp, üstüne domates sosu gezdirin.
Düdüklü Tencerede Patlıcan Kebabı
1. 5 kemer patlıcanını alacalı soyup boylamasına ince ince dilimleyin ve geniş bir tepsiye dizin. Üzerine 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı su ekleyerek 1 saat bekletin.
2. 2 tavuk göğsü, 1 kuru soğan, 5 diş sarımsak, birkaç dal maydanoz, dereotu, tuz, pul biber, kekik ve köriyi robottan çekip, macun kıvamına getirin.
3. Dinlendirdiğiniz patlıcanların her dilimine iç harçtan sürün ve sararak kürdanla tutturun.
4. Düdüklü tencerenin dibine 3 rendelenmiş domatesini dökün. Üstüne patlıcanları dizin.
5. Tuz ve karabiber, 1 yemek kaşığı da ayçiçek yağı gezdirip, düdüklünün kapağını kapatın. Düdüğünü indirdikten sonra 15 dakika tutup, altını kapatın.
6. Patlıcanları servis tabağına alıp, üstüne domates sosu gezdirin.
