DSACategoryId/20000000000002/20000000000102/20000000001012
Patlıcan Kemer Kg

Patlıcan Kemer Kg

Marka: Reyondan
4,35 TL
( 1 adet 0.2 kg )
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Patlıcan Kemer Kg

Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patlıcan kemer, en doğal ve taze haliyle satışa sunuluyor. Türk mutfağının en çok kullanılan sebzelerinden biri olan patlıcan kemer ile birbirinden lezzetli geleneksel yemekler hazırlamak mümkün. İmambayıldı, karnıyarık, musakka gibi sevilen yemeklerin ana malzemesi olan sebzenin kızartması ve közlemesi de yaygın olarak tüketiliyor.

Gözde yaz sebzelerinden biri olan patlıcan kemer, yüksek oranda vitamin ve mineral içeriyor. Aynı zamanda düşük kalorili ve yüksek lifli olması nedeniyle de diyet yemeklerinin aranılan sebzeleri arasında ilk sırayı almayı başarıyor.

Detay

Düdüklü Tencerede Patlıcan Kebabı

1. 5 kemer patlıcanını alacalı soyup boylamasına ince ince dilimleyin ve geniş bir tepsiye dizin. Üzerine 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı su ekleyerek 1 saat bekletin. 

2. 2 tavuk göğsü, 1 kuru soğan, 5 diş sarımsak, birkaç dal maydanoz, dereotu, tuz, pul biber, kekik ve köriyi robottan çekip, macun kıvamına getirin.

3. Dinlendirdiğiniz patlıcanların her dilimine iç harçtan sürün ve sararak kürdanla tutturun. 

4. Düdüklü tencerenin dibine 3 rendelenmiş domatesini dökün. Üstüne patlıcanları dizin. 

5. Tuz ve karabiber, 1 yemek kaşığı da ayçiçek yağı gezdirip, düdüklünün kapağını kapatın. Düdüğünü indirdikten sonra 15 dakika tutup, altını kapatın. 

6. Patlıcanları servis tabağına alıp, üstüne domates sosu gezdirin.

( ) Sepetinize Eklendi