Pakmaya Aktif Kuru Hamur Mayası 100 G

Pakmaya Aktif Kuru Hamur Mayası 100 G

Marka: Pakmaya
2,55 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Önerileriniz

Pakmaya Aktif Kuru Hamur Mayası 100 G

Pakmaya Aktif Kuru Maya, ev tipi kullanım için hazırlanarak sizlerin beğenisine sunulmuştur. Küçük granüller formunda ve krem rengindedir. Maya kullanılarak hazırlanan poğaça, pide, börek, açma gibi tüm ürünlerde rahatlıkla kullanılabilir. 100 gr'lık ambalajında satılmaktadır.


Yaş mayanın rutubet miktarının özel kurutma teknolojileri sayesinde % 4'lere kadar düşürülmüş halidir. Rutubet miktarının çok düşük ve vakumlu paketlerde ambalajlanmış olması sayesinde aktivitesini çok uzun süre koruyabilmektedir.


Kuru Maya'nın Kullanım Şekli

Kullanılan diğer malzemelerin miktarlarına (un, tuz, yağ, su) göre değişiklik gösterir.

Tavsiye edilen kullanım şekli ve miktarı: Pakmaya 100 g Kuru Hamur Mayasını kullanmadan önce ılık suda eritip 15 dakika bekletiniz. Daha sonra erimiş olan bu mayayı yoğurma işlemine başlarken una ilave edebilirsiniz. 1 kg un için 20 g (1 çorba kaşığı) Pakmaya kullanabilirsiniz.


Saklama Koşulları

Paket kapalı iken serin ve kuru yerde muhafaza edilmelidir. Paket açıldıktan sonra, daha sonraki kullanımlar için ağzı sıkı bir şekilde kapatılarak muhafaza edilmelidir.

Uygun şartlarda saklandığında aktif kuru mayanın raf ömrü 12 aydır.


Pakmaya, tüm üretim faaliyetlerinde çevre ve insan sağlığını korumayı birinci önceliği olarak görür. Bu doğrultuda tüm çalışmalar, örnek bir çevre bilinci ve yürürlükteki yasalar, tüzükler, mevzuat ve prensipler doğrultusunda gerçekleştirilir. Çevreye zarar vermeyecek ve kaynak kullanımında tasarruf sağlayacak uygun teknoloji ve yöntemler uygulanır. Pakmaya ürünlerini güvenle tüketebilirsiniz.


Aktif kuru maya savaş şartları nedeniyle İkinci Dünya Savaşı yıllarında geliştirilmiştir. Instant mayanın ise çok daha sonra, 1970’lerde geliştirildiğini görüyoruz.


Detay

( ) Sepetinize Eklendi