Orvital Organik Bütün Piliç Kg

Orvital Organik Bütün Piliç Kg

Marka: Orvital
44,95 TL
( 1 adet 2.2 kg )
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Orvital Organik Bütün Piliç Kg

Orvital Organik Bütün Piliç kg. hem kümes içerisinde hem de kümes önlerinde kendilerine ayrılmış kontrollü alanlarda serbest ve stressiz şekilde dolaşan piliçlerdir. Orvital tavuklarının kesimi 81 günde gerçekleşmektedir.


Üretimin her aşaması, Uluslararası Organik Sertifikasyon Kuruluşları tarafından denetlenmektedir (IMO GmbH).


Pilicin nar gibi kızarmış şekli hem sofraya estetik güzellik verir, hem de iştahı arttırır.

Fırında piliç pişirirken üzerine sürdüğünüz yağa ya da karışıma çok az şeker ilave etmeniz, üzerinin nar gibi kızarmasına yardımcı olacaktır. Fakat şekeri fazla kaçırmamalısınız, aksi taktirde fazla tatlı olabilir.


Taze ürünler buzdolabında (0 / 4 ° C) muhafaza edildiğinde son kullanma tarihine kadar tazeliğini korur.







Detay

Perde Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç 

1 kg tavuk 

50 gr taze badem 

300 gr un

2 yumurta 

40 gr yoğurt 

1 kaşık sıvı yağ 

50 gr dolmalık fıstık

50 gr tereyağı 

20 gr zeytinyağı 

3 çorba kaşığı su 

1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:

Pirinçleri iyice yıkayın ve süzün. Bademlerin kabuklarını soymak için bademleri bir kaba alın üstüne sıcak su koyun, biraz bekleyin suyunu süzdürüp kabuklarını soyun. Bademlerin birazını perde pilavının dışında kullanmak için ayırın. Geniş bir kapta un, yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve üç çorba kaşığı suyu karıştırın. 15 dakika yoğurun ve hamuru dinlendirin. Tavuğu haşlayın ve suyundan 3 su bardağı ayırın, tavuğun etlerini kemiklerinden ayırıp, elinizle ufalayın. Badem ve fıstıkları yağda kavurun, üstüne süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu ekleyin, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Son olarak ufaladığınız tavukları ve 3 bardak sıcak tavuk suyunu ekleyip 3-4 dakika yüksek ateşte pişirin sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.

Perde pilavını yapacağınız fırına giren bir kabı tereyağı ile yağlayın, bademleri ortadan ikiye bölüp kabın içine istediğiniz şekilde yerleştirin ve ve kabı tereyağı donana kadar buzdolabına kaldırın.

Dinlenmiş hamurunuzu fırına girecek kabınızın dışına taşacak kadar açın, açtığınız hamuru kabınıza yerleştirin ılık olan pilavı hamurun üstüne ekleyin ve dışa taşan kısımlarla pilavın üstünü kapatın, 200 dereceye ısıtılmış fırında ortalama 25 dakika pişirin,fırından çıkınca 10-15 dakika ılınmasını bekleyin ve ters çevirip servis edin. Afiyet olsun.


Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz yorumunuzu detaylı olarak belirtebilirsiniz.
×

Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.

( ) Sepetinize Eklendi