DSACategoryId/20000000000005/20000000000116/20000000001063/20000000010127
Migros Kırık Pirinç 1000 G

Migros Kırık Pirinç 1000 G

Marka: Migros
4,25 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Migros Kırık Pirinç 1000 G

Güzel kokusu, kolay pişmesi ve mini pirinç tazeleriyle mutfaklarımızın vazgeçilmez ürünlerinden biri olmayı başaran Migros kırık pirinç, baldo pirincin kırık hali olarak öne çıkıyor. Beyaz ve küçük taneleriyle dikkat çeken kırık pirinç, pek çok yemeğe apayrı bir lezzet kazandırmayı başarıyor. 

Sarma ve dolma gibi vazgeçemediğimiz bir lezzete sahip olan ana yemek türlerinde kullanılarak tüketilen Migros marka kırık pirinç sütlaç gibi çeşitli sütlü tatlıların yapımında da kullanılabiliyor. Ayrıca şehriye ile birleştirip pirinç pilavı olarak da tüketilebilen ürünün kullanılmadan önce yıkanması öneriliyor. Işığın ve nemin olmadığı serin ortamlarda saklanması gereken ürüne tek tıkla kolayca sahip olabilirsiniz.

Detay

Etli Biber Dolması

Malzemeler:

1 kg dolmalık biber 

500 gr kıyma (kuzu, dana karışık) 

3 orta boy soğan (küçük küpler şeklinde doğranmış)

2 domates 

2 çorba kaşığı tereyağı

1/4 su bardağı su 

1/2 su bardağı pirinç (yıkanmış) 

1/2 demet maydanoz 

1/4 demet dereotu 

1/4 demet nane 

1-1/2 tatlı kaşığı tuz 

1 tatlı kaşığı karabiber


Sosu için:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası 

1-1/2 bardak su veya et suyu 

Tuz


Yapılışı:

Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doldurmak için hazırlayın. Domateslerden dolmalara kapak kesip geriye kalanını rendeleyin. Maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın. Tereyağını bir tavada eritin ve soğanları orta ateşte renk değiştirmelerine izin vermeden karıştırarak pişirin. Geniş bir kapta kıyma, pirinç, domates rendesi, su, kıyılmış yeşillikler, soğan, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Biberleri hazırladığınız içle biraz boşluk bırakarak doldurun ve kapaklarını takıp tencereye sıkıca dizin. Salça, zeytinyağı, su ve tuzu bir kapta karıştırın. Yapmış olduğunuz sosu da tencereye ekleyip pirinçler şişip, biber yumuşayana kadar dolmaları orta ateşte pişirin (suyu çok azalırsa azar azar su ekleyin) Sıcak olarak ve çırpılmış yoğurtla servis edin. Afiyet olsun.

( ) Sepetinize Eklendi