Havuçlu Kurabiye
1. 3/4 su bardağı yulaf ezmesi, 3/4 su bardağı tam buğday unu, 3/4 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi, 1/2 tatlı kaşığı karbonat ve 1/2 tatlı kaşığı tarçını derin bir kaba alıp karıştırın.
2. 2 havucun kabuklarını soyup, ince şekilde rendeleyin ve 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi ile karıştırın.
3. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı su ve 1/2 su bardağı zeytinyağını karıştırıp, un karışımına ekleyin.
4. Rendelenmiş havuç ve ceviz içini de bu karışıma ekleyip, kurabiye hamurunu iyice karıştırarak kıvam almasını sağlayın ve küçük yuvarlaklara ayırın.
5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine dizin ve 170 derecede 10-12 dakika pişirin.
6. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri dinlendirdikten sonra kapağı kapalı bir kavanozda muhafaza edebilir, hemen servis edebilirsiniz.
Havuçlu Kurabiye
1. 3/4 su bardağı yulaf ezmesi, 3/4 su bardağı tam buğday unu, 3/4 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi, 1/2 tatlı kaşığı karbonat ve 1/2 tatlı kaşığı tarçını derin bir kaba alıp karıştırın.
2. 2 havucun kabuklarını soyup, ince şekilde rendeleyin ve 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi ile karıştırın.
3. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı su ve 1/2 su bardağı zeytinyağını karıştırıp, un karışımına ekleyin.
4. Rendelenmiş havuç ve ceviz içini de bu karışıma ekleyip, kurabiye hamurunu iyice karıştırarak kıvam almasını sağlayın ve küçük yuvarlaklara ayırın.
5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine dizin ve 170 derecede 10-12 dakika pişirin.
6. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri dinlendirdikten sonra kapağı kapalı bir kavanozda muhafaza edebilir, hemen servis edebilirsiniz.
