DSACategoryId/20000000000002/20000000000102/20000000001010
Mantar İstridye 200 G

Mantar İstridye 200 G

Marka: Reyondan Sebze
6,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Mantar İstridye 200 G

Mantar İstridye, yaprak mantarı, kayın mantarı, kavak mantarı adıyla bilinen mantarı evlerinize getirir. Geniş yaprakları, sulu yapısı ve lezzeti ile yemeklerinize tat katacak sebze, kavrularak yenebilir. Et sotelerin ve pilavların yanında garnitür olarak kullanılabilecek istiridye mantarı, vitaminli özelliği ile mutfakların vazgeçilmezidir. Çiftliklerde yetiştirilen özel mantar, pişirmeye hazır halde tüketicilere sunulur. Pişirilerek sotelerde, öğütülerek bisküvi ve ekmek yapımında kullanılabilir. 

İstiridye mantarının yağ oranı düşük olup; D ve B5 vitaminleri açısından zengindir. Kalsiyum fosfor, potasyum, demir ve bakır içerir. Zengin besin değeri ile sofralara sağlık ve lezzet getirir. 

Detay

Sebzeli Mantar Dolması!

1. Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz istiridye mantarlarının saplarını çıkarın.

2. Dereotunu kıyın ve kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayın.

3. Derin bir kasede lor peyniri, zeytinyağı, galeta unu, kıyılmış dereotu, biber ve karabiberi karıştırın.

4. Mantarları fırın kabına yerleştirip içlerini peynirli harçla doldurun.

5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun!

( ) Sepetinize Eklendi