Havuçlu Brüksel Lahanası
1. Sert kök kısımlarının aldığınız 600 gram brüksel lahanasını yıkayın.
2. 2 diş sarımsak ve 100 gram arpacık soğanın kabuklarını ayıklayıp sarımsakları iki parçaya bölün.
3. Kabuğunu soyduğunuz 1 havucu küçük küpler halinde kesin.
4. Geniş bir tencereye aldığınız 4 yemek kaşığı zeytinyağını orta ateşte kızdırın.
5. Arpacık soğan ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
6. Doğranmış havuç ve Brüksel lahanalarını ekleyip, yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
7. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sıcak su ekleyip kısık ateşte 10-12 dakika daha pişirdikten sonra ılık ya da soğuk olarak servis edin.
Havuçlu Brüksel Lahanası
1. Sert kök kısımlarının aldığınız 600 gram brüksel lahanasını yıkayın.
2. 2 diş sarımsak ve 100 gram arpacık soğanın kabuklarını ayıklayıp sarımsakları iki parçaya bölün.
3. Kabuğunu soyduğunuz 1 havucu küçük küpler halinde kesin.
4. Geniş bir tencereye aldığınız 4 yemek kaşığı zeytinyağını orta ateşte kızdırın.
5. Arpacık soğan ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
6. Doğranmış havuç ve Brüksel lahanalarını ekleyip, yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
7. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sıcak su ekleyip kısık ateşte 10-12 dakika daha pişirdikten sonra ılık ya da soğuk olarak servis edin.
