DSACategoryId/20000000000002/20000000000102/20000000001013
Kuzu Kulağı Demet

Kuzu Kulağı Demet

Marka: Reyondan Sebze
2,95 TL
1,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Açıklama
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Kuzu Kulağı Demet

Kuzu kulağı demet halinde tüketicilere sunulur. Hafif ekşi, mayhoş tadıyla damakta iz bırakan kuzu kulağı, taze olarak veya haşlanarak tüketilir. Çayı, salatası ve yoğurtlu mezesi yapılan sebzenin, böreği ve pirinçli yemeği de yapılabilir. Turşuotu, ebemekşisi, ekşimlik, oğlak kulağı ve ekşi kulak adlarıyla da bilinir. A, B, C vitaminleri, demir ve fosfor deposudur. 

  • Hafif salata ve mezeler sunar. 
  • Lifli özelliği sayesinde tok tutar ve besleyicidir. 

Detay

Daha önce ıspanakla yaptığınız börekleri kuzu kulağı ile deneyerek, mutfağınızda yeni lezzetlere yer açabilirsiniz. Kuzukulaklı Tava Böreği de o lezzetlerden biri olacak. 


1. Kuzukulağını tavada kavurun.

2. Yoğurt, yumurta ve yarım çay bardağı sıvı yağı bir kasede karıştırın.

3. Ayrı bir tavaya yufkayı dışarı taşacak şekilde serin, üzerine yoğurt sosunu sürün.

4. Diğer yufkadan parçalar alarak böreğin içine serpin, tekrar yoğurt sosu sürüp, aynı işlemi tekrar edin.

5. Böreğin orta kısmına kavurduğunuz kuzu kulağı ve kaşarı ekleyin. Yoğurt sosu ve yufka parçaları ile böreğin içini tamamlayın.

6. Son olarak dışarı sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatıp üzerine bir parça tereyağı koyarak, kısık ateşte üzerini kapatıp altı kızarana kadar pişirin.

7. Bir tabak yardımıyla çevirerek, böreğin üst kısmını da kızarana kadar pişirip sıcak servis edin.

Afiyet olsun!


( ) Sepetinize Eklendi