DSACategoryId/20000000000003/20000000000104/20000000001019

Kuzu Kol Kg (Kemikli, Bütün Kol)

Marka: Reyondan
55,95 TL
53,90 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Açıklaması
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Kuzu Kol Kg (Kemikli, Bütün Kol)

Siparişinizde ürün notunda belirtmeniz durumunda kemikli olarak istediğiniz büyüklükte, istediğiniz kadar dilimleyebilir/ parçalayarak gönderebiliriz. Siparişinizle ortalama 1,5-2 kg ürün gönderilir. 


Kuzu Kol; kuzu kolun tamamıdır. İncik bölümünü de içerir Özellikle fırın yemeklerine çok uygun olan kuzu kol ile tencere yemekleri de yapabilirsiniz. Ayrıca kuzu tandır yapımında da kullanılabilir. 


Haşlama bu ürün için tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. 

Haşlama yöntemi etin aromasını ve besin değerini korumaya yardımcı olur.

Kış aylarında sıklıkla tercih edilen pişirme yöntemlerinden biridir.

Haşlama tekniği yağsız, sporcu ve diyet beslenmelerinde de tercih edilebilir.

Ayrıca haşladığınız etin suyunu çorba olarak da tüketebilirsiniz.

Haşlama yapmanın püf noktaları:

Etin sertleşmemesi için haşlarken içine tuz ilave edilmemeli, servis ederken tuz eklenmelidir.

Etin ve kemiğin kokusunu alması için haşlarken kereviz, kereviz sapı, defne yaprağı, tane karabiber kullanabilirsiniz.

Sebze ile haşlama daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar. Etiniz haşlamaya başladıktan 20 dakika kadar sonra sebzelerin eklenmesi önemlidir.

Fırında Kuzu Kol

1. Kuzu kol pişerken, kurumasını engellemek için üzerindeki yağın etin üzerinden ayırmayın.

2. Deniz tuzu ve yarım yemek kaşığı domates salçası ile eti ovun. 

3. Geniş bir tencerede yarım çay bardağı sıvı yağı kızdırın ve kuzu kolun alt ve üst yüzeyini ikişer dakika kızartın.

4. Tencerenin içerisine etin üzerini geçecek kadar su koyun, tuz ve baharat ekleyip, ortalama 25 dakika orta ateşte pişirin.

5. Hafif haşlanan kuzu kolu fırın tepsisine alın ve kalan yarım yemek kaşığı domates salçasını sürün.

6. Tepsinin içerisine bir kepçe et suyundan dökün.

7. Fırın tepsisini, önce yağlı kağıtla daha sonra alüminyum folyo ile sararak önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat pişirin.

( ) Sepetinize Eklendi