DSACategoryId/20000000000003/20000000000104/20000000001019

Kuzu İncik Kg

Marka: Reyondan
71,90 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Açıklaması
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Kuzu İncik Kg

Haşlama bu ürün için tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. 

Haşlama yöntemi etin aromasını ve besin değerini korumaya yardımcı olur.

Kış aylarında sıklıkla tercih edilen pişirme yöntemlerinden biridir.

Haşlama tekniği yağsız, sporcu ve diyet beslenmelerinde de tercih edilebilir.

Ayrıca haşladığınız etin suyunu çorba olarak da tüketebilirsiniz.

Haşlama yapmanın püf noktaları:

Etin sertleşmemesi için haşlarken içine tuz ilave edilmemeli, servis ederken tuz eklenmelidir.

Etin ve kemiğin kokusunu alması için haşlarken kereviz, kereviz sapı, defne yaprağı, tane karabiber kullanabilirsiniz.

Sebze ile haşlama daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar. Etiniz haşlamaya başladıktan 20 dakika kadar sonra sebzelerin eklenmesi önemlidir.


Fırında pişirme bu ürün için tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. 

Fırında pişirmenin püf noktaları:

Büyük ve bütün parça halinde etler kullanılabilir.

Yağlı etler tercih edilebilir.

Etiniz kemikli olursa pişirirken daha da lezzetlenecektir.

Eti fırında pişirmeden önce mühürlemek daha sulu ve daha lezzetli bir sonuç verir.

Etlerin yayılmaması, eşit pişmesi ve içindeki suyu kaybetmemesi için fırın ipleriyle bağlanabilir.

Bu yöntemde düşük sıcaklıkta, uzun süreli pişirme tercih edilmelidir. 

Şehriyeli Kuzu İncik

1. İncikleri yıkayıp bir tencereye alın, tuz ve karabiber serpiştirip, 6 bardak sıcak su içinde kısık ateşte, yaklaşık 50 dk. haşlayın. 

2. Ardından haşlama suyuna dokunmadan eti bir fırın kabına alın, haşladığınız et suyundan bir bardak tepsiye ilave edin ve biraz tereyağı ekleyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırına yerleştirin. Etlerin üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dk. pişirin. 

3. Ayrı bir tencerede biraz sıvı yağ kızdırıp, 2 bardak arpa şehriye ekleyin. 

4. Şehriyeler hafifçe pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra, etten artan haşlama suyundan et bardak şehriyeye ekleyin. 

5. Biraz tuz ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte şehriyeler suyunu çekinceye dek pişirin. 

6. Şehriyeler suyunu çektiğinde ocaktan alıp karıştırın ve 10 dakika kadar kapalı kapakla demlenmeye bırakın. Şehriyeleri tabaklara alıp, üzerine incik etlerini yerleştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

( ) Sepetinize Eklendi