Sanal Marketteki ürünleri güncelleyebilmek için lütfen teslimat adresi ekleyin
Tüm Sonuçları Görüntüle
Haşlama bu ürün için tercih edebileceğiniz bir yöntemdir.
Haşlama yöntemi etin aromasını ve besin değerini korumaya yardımcı olur.
Kış aylarında sıklıkla tercih edilen pişirme yöntemlerinden biridir.
Haşlama tekniği yağsız, sporcu ve diyet beslenmelerinde de tercih edilebilir.
Ayrıca haşladığınız etin suyunu çorba olarak da tüketebilirsiniz.
Haşlama yapmanın püf noktaları:
Etin sertleşmemesi için haşlarken içine tuz ilave edilmemeli, servis ederken tuz eklenmelidir.
Etin ve kemiğin kokusunu alması için haşlarken kereviz, kereviz sapı, defne yaprağı, tane karabiber kullanabilirsiniz.
Sebze ile haşlama daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar. Etiniz haşlamaya başladıktan 20 dakika kadar sonra sebzelerin eklenmesi önemlidir.
Fırında pişirme bu ürün için tercih edebileceğiniz bir yöntemdir.
Fırında pişirmenin püf noktaları:
Büyük ve bütün parça halinde etler kullanılabilir.
Yağlı etler tercih edilebilir.
Etiniz kemikli olursa pişirirken daha da lezzetlenecektir.
Eti fırında pişirmeden önce mühürlemek daha sulu ve daha lezzetli bir sonuç verir.
Etlerin yayılmaması, eşit pişmesi ve içindeki suyu kaybetmemesi için fırın ipleriyle bağlanabilir.
Bu yöntemde düşük sıcaklıkta, uzun süreli pişirme tercih edilmelidir.
Şehriyeli Kuzu İncik
1. İncikleri yıkayıp bir tencereye alın, tuz ve karabiber serpiştirip, 6 bardak sıcak su içinde kısık ateşte, yaklaşık 50 dk. haşlayın.
2. Ardından haşlama suyuna dokunmadan eti bir fırın kabına alın, haşladığınız et suyundan bir bardak tepsiye ilave edin ve biraz tereyağı ekleyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırına yerleştirin. Etlerin üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dk. pişirin.
3. Ayrı bir tencerede biraz sıvı yağ kızdırıp, 2 bardak arpa şehriye ekleyin.
4. Şehriyeler hafifçe pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra, etten artan haşlama suyundan et bardak şehriyeye ekleyin.
5. Biraz tuz ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte şehriyeler suyunu çekinceye dek pişirin.
6. Şehriyeler suyunu çektiğinde ocaktan alıp karıştırın ve 10 dakika kadar kapalı kapakla demlenmeye bırakın. Şehriyeleri tabaklara alıp, üzerine incik etlerini yerleştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Bu ürünün sayfada belirtilen açıklamaları, fiyatı ve diğer özelliklerinin hatalı olduğuna inanıyorsanız aşağıdaki bilgileri doldurarak bize iletebilirsiniz.
Öneriniz ekibimiz tarafından en kısa zamanda değerlendirmeye alınacaktır. Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
Önerilerinizi gönderebilmek için lütfen giriş yapınız.
Önerilerininiz gönderilirken bir hata oluştu.
Kuzu İncik Kg
Marka: Reyondan
numaralı telefonunuza gönderilen Mobil Onay Kodu'nu girerek doğrulama işlemini tamamlayın
Şifre ulaşmaz ya da 1 dakika içerisinde şifreyi girmezseniz “Tekrar Gönder” butonu ile yeni şifre talep edebilirsiniz.
Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Gizlilik ve Çerez (Cookie) Politikamızı inceleyebilirsiniz.