DSACategoryId/20000000000003/20000000000104/20000000001019

Kuzu Haşlamalık Et Kg (Kemikli, Parça Kuzu Eti)

Marka: Reyondan
65,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Açıklaması
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Kuzu Haşlamalık Et Kg (Kemikli, Parça Kuzu Eti)

Haşlama bu ürün için tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. 

Haşlama yöntemi etin aromasını ve besin değerini korumaya yardımcı olur.

Kış aylarında sıklıkla tercih edilen pişirme yöntemlerinden biridir.

Haşlama tekniği yağsız, sporcu ve diyet beslenmelerinde de tercih edilebilir.

Ayrıca haşladığınız etin suyunu çorba olarak da tüketebilirsiniz.

Haşlama yapmanın püf noktaları:

Etin sertleşmemesi için haşlarken içine tuz ilave edilmemeli, servis ederken tuz eklenmelidir.

Etin ve kemiğin kokusunu alması için haşlarken kereviz, kereviz sapı, defne yaprağı, tane karabiber kullanabilirsiniz.

Sebze ile haşlama daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar. Etiniz haşlamaya başladıktan 20 dakika kadar sonra sebzelerin eklenmesi önemlidir.

Kuzu Haşlama

1. Patatesleri soyun ve dörde bölün.

2. Havuçları temizleyip verev dilimleyin.

3. Soğanı temizleyin ve bütün olarak bırakın.

4. Sıvı yağı tencereye ekleyip, ısınınca etleri ilave edin ve 2-3 dk. pişirin.

5. Tuz, karabiber, defne yaprağı ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağı kapalı olarak 25 dakika kadar pişirin.

6. Sırasıyla havuç, soğan ve patatesleri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

7. Limon suyu ve tereyağını ilave edin, karıştırıp ocaktan alın.

( ) Sepetinize Eklendi