DSACategoryId/20000000000003/20000000000104/20000000001019

Kuzu Fırınlık Kol Kg (Kemikli, Bütün Kol)

Marka: Reyondan
57,95 TL
Sepetinize EklendiSepetiniz Güncellendi
İşlem Başarısız. Lütfen tekrar deneyiniz.
Ürününüzü Nasıl Hazırlayalım?

  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Açıklaması
  • Yemek Tarifi
  • Önerileriniz

Kuzu Fırınlık Kol Kg (Kemikli, Bütün Kol)

Siparişinizde ürün notunda belirtmeniz durumunda kemikli olarak istediğiniz büyüklükte, istediğiniz kadar dilimleyebilir/ parçalayarak gönderebiliriz. Siparişinizle ortalama 1 kg ürün gönderilir. 


Kuzu Fırınlık Kol Kuzunun kol kısmının kemikli olarak dilimlenmiş halidir. Özellikle fırın yemeklerine çok uygun olan bu parça ile tencere yemekleri de yapabilirsiniz. 


Fırında pişirme bu ürün için tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. 

Fırında pişirmenin püf noktaları:

Büyük ve bütün parça halinde etler kullanılabilir.

Yağlı etler tercih edilebilir.

Etiniz kemikli olursa pişirirken daha da lezzetlenecektir.

Eti fırında pişirmeden önce mühürlemek daha sulu ve daha lezzetli bir sonuç verir.

Etlerin yayılmaması, eşit pişmesi ve içindeki suyu kaybetmemesi için fırın ipleriyle bağlanabilir.

Bu yöntemde düşük sıcaklıkta, uzun süreli pişirme tercih edilmelidir. 

Fırında Kuzu Kol

Kuzu etlerinin daha lezzetli bir şekilde pişmesi için 1 gün dinlendirebilirsiniz. 

1. Kuzu kol pişerken, kurumasını engellemek için üzerindeki yağın etin üzerinden ayırmayın.

2. Deniz tuzu ve yarım yemek kaşığı domates salçası ile eti ovun. 

3. Geniş bir tencerede yarım çay bardağı sıvı yağı kızdırın ve kuzu kolun alt ve üst yüzeyini ikişer dakika kızartın.

4. Tencerenin içerisine etin üzerini geçecek kadar su koyun, tuz ve baharat ekleyip, ortalama 25 dakika orta ateşte pişirin.

5. Hafif haşlanan kuzu kolu fırın tepsisine alın ve kalan yarım yemek kaşığı domates salçasını sürün.

6. Tepsinin içerisine bir kepçe et suyundan dökün.

7. Fırın tepsisini, önce yağlı kağıtla daha sonra alüminyum folyo ile sararak önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat pişirin.

( ) Sepetinize Eklendi